Şehit korucunun ailesini güvenlik güçleri kurtardı

Şehit korucunun ailesini güvenlik güçleri kurtardı
Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Şırnak kent merkezinde sürdürülen operasyonda, yardım talebinde bulunan şehit korucunun 6 kişilik ailesi güvenli bölgeye çıkartıldı- Şehit korucunun eşi S.L: - "Askerlerimiz anında geldi. Daha doğrusu 'asker' demiyeyi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik kent merkezindeki operasyonda, şehit korucunun 6 kişilik ailesi güvenli bölgeye çıkartıldı.

Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" devam ediyor.

Güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasındaki yoğun çatışmalar sırasında, Gündoğdu Mahallesi'nde yaşayan 6 kişilik aile, sağlık sorunlarının giderilmesi ve çatışmalardan olumsuz etkilenmemek için yardım talebinde bulundu.

Çağrı üzerine Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığından hareket eden askerler, geniş güvenlik önlemleri altında çatışma bölgesine girerek 4 çocuk ile 2 kadını evlerinden aldı ve güvenli bölgeye çıkarttı.

- "Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin"

Bölgede terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarından olumsuz etkilendiklerini belirten 3 çocuk annesi S.L, kız kardeşinin rahatsızlanması üzerine 4 çocukla evlerinden ayrılmak istediklerini söyledi.

S.L, "Bu terör belasının bir an önce son bulmasını istiyoruz. Ben de bir şehit eşiyim. Eşim korucuydu ve bu topraklar için şehit oldu. Askerimize ve polisimize güvendiğimiz için evlerimizi terk etmemiştik ancak kardeşim rahatsızlandığı için çıkmak zorunda kaldık." dedi.

- "Sonuna kadar devletimizin yanındayız"

Yardım taleplerine anında yanıt verildiğini ve askerlerin canlarını tehlikeye atarak kendilerini tahliye etmek için evlerine kadar geldiğini anlatan S.L, şöyle konuştu:

"Askerlerimiz anında geldi. Daha doğrusu 'asker' demiyeyim 'kardeşlerim' diyeyim. Allah devletten razı olsun, Allah devletimize zeval vermesin. 3'ü kendimin biri kız kardeşimin 4 çocukla yollara düştük, ne yapalım? Kız kardeşimi tedavi için Gaziantep'teki hastaneye götüreceğim. Bu topraklar bizim, vermedik, vermeyeceğiz. Sonuna kadar devletimizin yanındayız."

- "Allah, Türkiye'ye dert sıkıntı vermesin"

Tahliye sırasında askerlerin yanına gelen 73 yaşındaki S.M. ise lanetlediği teröristlere Kürtçe tepki gösterdi.

Güvenlik güçlerinin kendisine sürekli gıda yardımında bulunduğunu aktaran 13 çocuk annesi S.M, "Allah devletimize zeval vermesin. Allah ümmeti Muhammedi kazadan beladan korusun. Ben operasyon yapıldığı için çok mutluyum, tüm Türkiye için çok mutluyum. Allah, Türkiye'ye dert, sıkıntı vermesin. Ben askerlerin annesiyim onlar da çocuklarım." diyerek gözyaşı döktü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.