Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Şehitler, Liderler ve Milli Maç

Şehitler, Liderler ve Milli Maç

 

Dün yine 4 şehitle uyandık güne. 4 CAN. 4 YİĞİT. 4 KOCA YÜREKLİ İNSAN… Gittiler. Her şehit bizim. Orada vatan için can veren her aslan parçası bizim. Kardeşi Doğuda Özel Harekâtçı olarak görev yapan biri olarak yazıyorum bu satırları. Bu duygularla…

 

Her gün, her an namlunun ucundalar. Karşılarında mertçe çarpışan bir güç yok. Lanetçe, kalleşçe hareket eden bir sütü bozuk sürüsü var.

Allah yardımcıları olsun.

 

Dün Konya ilk defa bir milli maça ev sahipliği yaptı. Sokaklar caddeler maç heyecanı içindeydi. Büyükşehir Belediyesi günler öncesinden yaptığı gayretli çalışmalarla hem şehri hem stadı maça hazırlamıştı.

 

Aslında alışmadık. Alıştık demek istemiyorum şehit haberlerine. İlk günkü sızı her an yüreğimizde. Bu vatan, bu topraklar… Değeri tahminlerin kat be kat üzerinde. Yoksa bu kadar acı hissedemezdik.

 

Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun maça gelecekleri önceden programlanmıştı. Lakin dünkü şehit haberlerinin ardından programların bir bir iptal olduğu bilgisi gelmeye başladı.

 

Ciğerimiz daha çok yandı dün. Zira şehitlerden biri yine hemşerimizdi. Konyalıydı.

Keşke demekten nefret ediyorum ama dün dedim ki keşke Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da Konya’ya gelselerdi. Gelip de önce şehidimizin evini ziyaret etseler sonra da milli maçı izleselerdi.

 

Evet, tribünler yine “ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ” diye haykıracaktı. Ama sizlerin bu 40 bin kişiyle aynı cümleleri kurması bambaşka bir empati olabilirdi.

 

Bu tepki, bu slogan ve haykırış size değil. Sizler Konyalının baş tacısınız. Konya sevginizi ölçmek asla hiç kimsenin haddi olamaz.

 

Lakin bu ilk Milli maçımızda Konya yalnız bırakılmamalıydı. Neticede milli maç da bizim, milli dava da bizim… Konyalı sizi asla menfi yönde protesto etmez, edemez…

Kol kırılsa da bizde yen içerde kalır.

 

Kanaatimizce bu durum milliyetçi kanat tarafından kullanılacaktır. Hatta abartılacak ‘gelemediler’ dahi denilecektir. Bunlara fırsat vermemek gerekirdi.

Bu olayı ‘bak bak memlekette 4 şehit var, Koca Cumhurbaşkanı ve Başbakan maç izlemeye gelmiş’ şeklinde görmemek gerekiyordu. Bu strateji ile yön veren danışmanların Konya şehrinin damarlarında dolaşan kandan haberleri yok. Bu kandaki asil ruhu tasavvur edemiyorlar.

 

Etselerdi, emin olun liderler dün akşam maçta olurlardı. Hem de aslanlar gibi göğüslerini gere gere 40 bin kişiyle birlikte ‘şehidim, aslanım’ diye haykırırlardı…

 

Olmadı. Şimdi ses nerden gelecek dinleme vakti.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR