Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı
Kırşehir Valisi Şentürk: "Tarihten aldığımız manevi güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti devletini sonsuza kadar yaşatmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz"

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı münasebetiyle mesaj yayımladı.

Kırşehir Valisi Şentürk, mesajında, üzerinde yaşanan vatan toprağının, değerler uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerin kanlarıyla mukaddes kılındığını belirtti.

Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı günden beri dış güçler ve onların maşası olan iç mihraklardan gelen her türlü badireye fedakarlık, cesaret, azim ve kararlılıkla karşı koyduğunu vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:

"Tarihten aldığımız manevi güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti devletini sonsuza kadar yaşatmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Ölümsüz kahramanlarıyla ey kanlarıyla vatan toprağının her zerresini aziz kılanlar, bu vatan sizlere minnettardır. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan aziz şehitlerimizi bir kere daha saygı ve minnetle yad ediyoruz, ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.

- Kırşehir belediye Başkanı Bahçeci

Belediye Başkanı Bahçeci ise mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş vizesinin alındığı Çanakkale Zaferi ile aziz şehitlerin anılmasının gelecek nesillere aktarılması açısından önemli olduğunu belirtti.

Vatanı ve geleceği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk milletinin tarih boyunca gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Bahçeci, milletin bu topraklarda hür yaşamasını sağlamak için Çanakkale Deniz Zaferinde imkansızın başarıldığını kaydetti.

Bahçeci, "Bizlerin de bugün onların o günkü vermiş olduğu mücadeleye sahip çıkmak için yapmamız gerekenler var. Bunlar arasında da en önemlisi Türk toplumunu en gelişmiş seviyeye getirebilmek, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte bu ülkeyi taşımaktır. Bizlere büyük zaferin gururunu armağan eden, Türk ordusunun kahraman mensuplarını, aziz Türk ulusunu ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.