Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: - "Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmıştır"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türk bağımsızlık savaşının temellerinin Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atıldığını belirtti.

Torun, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale zaferinin, tarihin en hüzünlü zaferlerinden biri olduğunu, yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devletlerin akınına topyekün direnişin gerçek bir destanını yazdığını belirtti.

Bu destanın her satırında insanlık onurunun bulunduğunu, bu onurun, düşmana sadece silahlı mücadelede değil verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklere ait olduğunu vurgulayan Torun, Çanakkale Zaferi'nin tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmış, Türk'ün kahramanlık ve şeref abidesi olduğunu bildirdi.

İsimsiz kahramanların, vatanın her köşesinden Çanakkale'ye koşarken, asla geri dönmeyi düşünmediklerine, Türklük onur ve haysiyetini en güzel şekilde korumakla üzerilerine düşen görevi de layıkıyla yerine getirdiklerine dikkati çeken Torun, şunları kaydetti:

"Onlar, Çanakkale Zaferi'ni elde etmekle sadece bir zafer değil Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlamışlardır. Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmıştır. Dünya tarihinin akışını değiştiren bu zafer, büyük Türk ulusuna da Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir.

Vatanı için gövdesini siper etmekten asla çekinmeyen aziz Şehitlerimizin, imkansızı başaran Seyit Ali Onbaşıların sayesinde bizler, bir asırdır bu topraklar üzerinde güvenle yaşıyoruz. Bu sebepledir ki tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canlarını feda eden Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayacaktır. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'nci yıl dönümünde, 'Çanakkale geçilmez' sözünü tarihe kazıyan başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları asil kanlarıyla sulayarak sonsuzluğa ulaşan aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.