Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Kilis ve Osmaniye'de sabah namazı sonrası zemzem suyu ve çorba dağıtıldı

KİLİS/OSMANİYE (AA) - Kilis ve Osmaniye'de düzenlenen Çanakkale şehitlerini anma programı kapsamında sabah namazı sonrası vatandaşlara zemzem suyu ve çorba ikram edildi.

Kilis'te, Kayabaşı Camisi'nde sabah namazında Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle şehitler anısına dualar yapıldı, tespihler çekildi.

Dua programının ardından Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kilis Şubesince vatandaşlara çorba ikram edildi.

İl Müftüsü Mahmut Karatepe AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'de bütün camilerde Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği "Şühedanın izinde, huzurda niyazdayız" adlı program kapsamında camilerde buluşma programı yapıldığını söyledi.

Bu kapsamda Kayabaşı Camisi'nde cemaatle bir araya geldiklerini belirten Karatepe, şehitleri hatırlamanın ve onlar için dua etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Karatepe, etkinliğin il genelindeki tüm camilerde yapıldığını ifade ederek, "Allah devletimizi ve milletimiz her türlü musibetlerden koruyup birlik ve dirlik nasip etsin. Böylesi önemli günler bizlerin daha da kenetlenmesine vesile oluyor. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle andık. Özellikle yeni gazi olan arkadaşlarımıza dua edip şifa talep ettik" dedi.

MÜSİAD Kilis Şube Başkanı Mehmet Teksabuncu ise Kur'an-ı Kerim ve dualarla şehitleri andıklarını belirterek, özellikle son dönemlerde gerçekleştirilen terörle mücadele kapsamında şehit düşen güvenlik güçleri ile vatanının bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitler için dua ettiklerini kaydetti.

- Osmaniye

Kadirli ilçesinde, Diyanet İşleri Bakanlığınca 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yurt genelinde düzenlenen program kapsamında sabah namazında şehitler için dua okundu, vatandaşlara zemzem suyu ve çorba ikram edildi.

Miraç Camisi'nde düzenlenen programda sabah namazının ardından Çanakkale kahramanları için dua edildi ve mevlit okutuldu.
Sumbas ilçe vaizi Abdulgani Yaşaroğlu, Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü'nde şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, tarihin en önemli zaferlerinden birini yaşadıklarını söyledi.
Program sonrası, vatandaşlara zemzem suyu ve çorba ikramında bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.