Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde, gazilerin katılımıyla anma programı düzenlendi

ANKARA (AA) - Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde, gazilerin katılımıyla bir anma programı yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Türk milleti olarak harp tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutlamanın haklı onuru ve gururu içerisinde olduklarını söyledi.

Türk tarihinin pek çok zaferle bezendiğini, bunlar içerisinde Çanakkale'nin baş tacı olduğunu ifade eden Tuğgeneral Bacanlı, şunları belirtti:

"Çanakkale'de vatan ve ulus sevdası karşısında teknik üstünlük bütün anlamını yitirmiş, zafer mertlikle kucaklaşmış, ölüm, şehit olmakla yüceltilmiştir. Yurdun dört bir yanından gelen Türk askerleri, düşmanı titreten, morallerini sıfıra indiren, inancı ve süngüleri ile vatan toprakları için seve seve ölüme koşmuşlardır. Bu toprakları vatan yapan, onun her karışını kanlarıyla yoğuran şehitlerimizdir. Onlar aynı zamanda millet olarak var oluşumuzun ölümsüz kahramanlarıdır. Bu anlamda Çanakkale Zaferi, harp tarihinin en büyük destanıdır."

- Çanakkale, kurşunların havada çarpıştığı bir destandır"

Tuğgeneral Bacanlı, Çanakkale'nin, Türk ordusunu cesurca, akılla sevk ve idare eden Mustafa Kemal gibi büyük bir liderin tarih sahnesine çıktığı, Seyit Onbaşı'nın 230 okka gülle ile koca gemiyi sulara gömdüğü bir destanın adı olduğunu söyledi.

Çanakkale'de Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmetçikle kazanılan bu zaferle Türk milletinin öz güveninin tazelendiğini vurgulayan Bacanlı, "Gönüllerdeki bağımsızlık meşalesi ateşlenmiş, Türk milleti bağımsızlığına kastedenlere karşı birlik olmuş ve ayağa kalkmıştır. Çanakkale 250 bin insanın şehadet mertebesine ulaştığı ve kurşunların havada çarpıştığı bir destandır" diye konuştu.

Son dönemde vatan topraklarında yaşanan olaylar ve terörün geldiği noktanın herkesi derinden üzdüğünün altını çizen Bacanlı, şu değerlendirmede bulundu:

"Ancak ülkemizin birlik beraberliğini ve gelişmesini istemeyen ülkeler ve onların maşası terör örgütleri, geçmişte olduğu gibi bugün de emellerine ulaşamayacaktır. Vatanın bütünlüğünün ve güvenliğinin teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetleri, iç ve dış odaklara karşı Çanakkale ruhuyla mücadele etmektedir. Bugün geçmişte yapılan hatalardan dersler çıkartmalıyız. Küçük kısır tartışmaları bir kenara bırakmalıyız. Birlik, beraberlik duygularını güçlendirmeliyiz. Terörün hedeflediği kaos ortamına izin vermemeliyiz."

İç güvenlik harekatında yaralananlar ile Genelkurmay Başkanlığının davetlisi olarak Ankara'da bulunan gazilerin katıldığı programda, daha sonra Çanakkale destanını anlatan şiirler okundu.

TSK Rehabilitasyon Merkezinde kalanların hazırladığı el işi ürünlerin beğeniye sunulduğu serginin açılışı ile devam eden program, bazı sportif faaliyetlerin gösterimi sonrasında katılımcılara ikramda bulunulması ile sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.