Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Cumhuriyetimizi korumak, vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak Çanakkale'de yatan 250 bin şehidimize olan borcumuzdur"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ne ilişkin, "Cumhuriyetimizi korumak, vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak Çanakkale'de yatan 250 bin şehidimize olan borcumuzdur" ifadesini kullandı.
Tüfenkci, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Çanakkale Zaferi'ni kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Tüfenkci, "18 Mart, imkansız gibi görünen şartlarda, düşmana geçit vermeyen, ölümü onursuz bir yaşama tercih eden, azmini imanının gücüyle ve vatan sevgisiyle birleştiren milletimizin tarihe yazdığı bir kahramanlık destanıdır" değerlendirmesinde bulundu.
"Cumhuriyeti korumak, vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe sahip çıkmak Çanakkale'deki 250 bin şehide olan borcumuzdur" ifadesini kullanan Tüfenkci, Çanakkale ruhunu geçmişte olduğu gibi bugün de yaşatmanın, ay yıldızlı bayrağın ilelebet dalgalanmasını sağlamanın herkesin görevi olduğunu vurguladı.
Tüfenkci, toplumsal huzur ve istikrar ortamının hedef alındığı bugünlerde, bağımsızlık uğruna gösterilen çabayı hatırlamanın önemine değinerek, şunları kaydetti:
"Milletimiz bu topraklar üzerinde yüzyıllar boyunca olduğu gibi yine huzur içinde ve kardeşçe yaşayacak, topraklarımız üzerinde oynanan oyunlara geçmişte olduğu gibi bugün de izin vermeyecektir. Birliğimizi, kardeşliğimizi, devletimizin bütünlüğünü hedef alanlar geçmişte olduğu gibi bugün de amaçlarına ulaşamayacaklardır.
Bu vesileyle, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutluyor, bu milletin bekası için kanlarını canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.