Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Viyana'da "18 Mart Çanakkale Şehitlerini ve Zaferini Anma Programı” düzenlendi

VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'da "18 Mart Çanakkale Şehitlerini ve Zaferini Anma Programı" gerçekleştirildi.

Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen programın açılışında, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Programda, İstiklal Marşı ve şehitler için Kur'an- Kerim tilaveti okundu.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, yaptığı konuşmada, bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Göğüş, 18 Mart'ın genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kalp atışlarından olduğunu belirterek, "Tarihimiz zaferlerle doludur ancak Çanakkale Zaferi farklıdır. Bu savaşta silahlı kuvvetlerin yanı sıra kadınlar, gençler, doktorlar, öğretmenler gibi toplumun tüm kesiminden insanlarımız bağımsızlık uğruna canlarını feda etmiştir. Tarihin yeniden yazılmasına neden olmuş bir mücadeledir" ifadelerini kullandı.

Viyana Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Karadaş, milletlerin kaderlerinde önemli dönemler olduğunu söyleyerek, "Çanakkale Zaferi, Türk milletinin en önemli zaferidir" dedi.

Programa Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.