Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Saldırıda hayatını kaybeden Genelkurmay Başkanlığında sivil memur olarak çalışan Ayşegül Pürnek'in cenazesi, memleketi Kayseri'de toprağa verildi

KAYSERİ (AA) - Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Genelkurmay Başkanlığında sivil memur olarak çalışan 32 yaşındaki Ayşegül Pürnek, Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı.

Pürnek'in Türk bayrağına sarılı ve üzerinde gelin duvağı bulunan tabutu ilk olarak helallik alınmak üzere Melikgazi ilçesi Kızılırmak Caddesi Gelincik Sitesi'ndeki baba evine götürüldü. Evin önünde fenalık geçiren anne Gülay Pürnek ve yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti.

Tekbirlerle karşılanan Pürnek'in cenazesi, dua edilmesinin ardından Kalemkırdı Camisi'ne götürüldü.

Kalemkırdı Camisi'nde düzenlenen törene anne Gülay, baba Fuat Pürnek ve yakınlarının yanı sıra Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada kılınan cenaze namazının ardından Ayşegül Pürnek'in naaşı top arabasına konularak kortej eşliğinde getirildi Kartal Şehitliği'nde defnedildi.

Anne Pürnek, kızının mezarına su döktükten sonra bir avuç toprak alarak gözyaşı döktü. Vali Düzgün Ayşegül Pürnek'in tabutuna sarılı Türk bayrağını Gülay Pürnek'e verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.