Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Şehit Astsubay Gülen ile şehit er Bodur Amasya'da son yolculuklarına uğurlandı

AMASYA (AA) - Ankara'daki terör saldırısında şehit olan Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş Recep Gülen ile Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan er Recep Bodur'un cenazeleri, Amasya'da toprağa verildi.

Şehitlerin cenazeleri, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Amasya Belediyesine ait cenaze araçlarıyla Sultan Beyazıt Camisi'ne getirildi.

Şehit astsubayın eşi Aysel Gülen ve ablası Sultan Çınar ile şehit er Bodur'un babası Halil ile annesi Güldane Bodur törende gözyaşı döktü.

Anne Bodur, "Yavrum, sen en üst mertebeye ulaştın, sen cennette bizi bekliyorsun, şehit oldun, seninle gurur duyuyorum. Size bunları yapanın elleri kırılsın" ifadelerini kullandı.

İl Müftü Yardımcısı Adem Ayrancı tarafından kıldırılan cenaze namazlarının ardından Gülen'in cenazesi Amasya Şehitliği'nde, Bodur'un cenazesi ise merkeze bağlı Yolyanı köyünde toprağa verildi.

Törene şehitlerin ailesi ve yakınları ile Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, 15. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Cengiz Karacabey, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.