Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısında şehit olan özel harekat polisi Soydemir'in cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi- Cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da katıldı

OSMANİYE (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen özel harekat polisi Mücahit Soydemir (24), son yolculuğuna uğurlandı.

Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, Fakıuşağı Mahallesi'ndeki Sunar Nuri Çomu Camisi'ne getirildi.

Cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Osmaniye Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Suat Önal, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, çok sayıda polis, askeri personelle vatandaşlar katıldı.

Bakan Eroğlu, şehidin kardeşi İbrahim Soydemir, kayınbabası Necip Çuhadar ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Cenaze namazının ardından helallik alınıp dua yapıldı. Şehit eşi Hüsne Soydemir, kadın polisler ve sağlık görevlilerinin desteğiyle eşini gözyaşları içerisinde dualarla son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Özel Harekat polisi Mücahit Soydemir'in tabutu, tekbirler eşliğinde omuzlarda taşınırken, kardeşi İbrahim Soydemir'de özel harekat polisleri ile tabuta omuz verdi.

Şehidin cenazesi, Karacalar Mezarlığı'ndaki aile kabristanında 6 yıl önce kaybettiği babası Mustafa ve 1 yıl önce kaybettiği annesi Fatma Soydemir'in yanına defnedildi.

Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan Soydemir, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit düşmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.