Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör saldırısında şehit olan polis memurları Dündar ve Günay'ın cenazesi, törenle memleketlerine uğurlandı

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen polis Murat Dündar ve Ercan Günay için tören düzenlendi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, törende yaptığı konuşmada, terör saldırısında şehit olan 2 kahraman arkadaşlarını uğurladıklarını ve bunun son olmasını niyaz ettiğini söyledi.

Saldırıda polis ve askeri personel ile sivil vatandaşların da yaralandığını belirten Pekcan, hiçbirinin hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Acının paylaşılarak azaldığını dile getiren Pekcan, acılarını paylaşan herkese teşekkür etti. Pekcan, "Aziz şehitlerimizin naaşı önünde bir kez daha saygıyla eğilirken, kederli ailelerine, yakınlarına, tüm dostlarımıza ve teşkilat mensuplarımıza sabır ve başsağlığı, yaralı kardeşlerimize da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu

Törende, şehitlerin aileleri ve yakınları gözyaşı döktü, fenalaşanlara sağlık ekipleri müdahale etti.

Nusaybin İlçe Müftüsü İrfan Açık'ın okuduğu duanın ardından Dündar'ın naaşı Diyarbakır, Günay'ın cenazesi Adana'ya uğurlandı.

Törene, şehitlerin yakınları ile Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 2 polis şehit olmuş, aralarında sivillerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.