Selçuk İletişim, 5 ödül ile zirvede

Selçuk İletişim, 5 ödül ile zirvede
TRT’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği ‘Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na Selçuk Üniversitesi damga vurdu.

TRT’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği ‘Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na Selçuk Üniversitesi damga vurdu. İletişim Fakültesi öğrencileri; iki birincilik, bir ikincilik, iki de üçüncülük olmak üzere toplam 5 ödül alarak en fazla ismi okunan fakülte oldu.

 

TRT’nin, üniversite öğrencilerinin eğitim faaliyetleri kapsamında yaptıkları çalışmalara katkıda bulunmak ve onları teşvik etmek amacıyla bu yıl 6’ncısını düzenlediği ‘Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada, Türkiye’nin yanı sıra Balkanlar, Orta Asya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki İletişim Fakültesi öğrencileri kıyasıya bir mücadele verdi. Bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlarda derece elde eden Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, 76 üniversiteden 884 öğrencinin 790 eserle katıldığı yarışmada, 2 kategoride 5 ödül alarak büyük bir başarıya imza attı. Öğrenciler, ikisi birincilik, biri ikincilik, ikisi üçüncülük olmak üzere toplam 5 ödül alarak yarışmada en fazla birinciliğe ve en fazla ödüle sahip fakülte oldu.

 

YARIŞMA, 5 ANA KATEGORİ VE 11 ALT KATEGORİDEN OLUŞTU

İstanbul TRT 2 stüdyolarında gerçekleştirilen ‘TRT 6. Geleceğin İletişimcileri Yarışması Ödül Töreni’ne Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TRT Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Alcan, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Pınar Kandemir, TRT Radyo Dairesi Başkanı Ahmet Akçakaya ve ödül alan öğrenciler katıldı. Yarışma, “Radyo Yayıncılığı, Televizyon Yayıncılığı, Haber Yayıncılığı, İnternet Yayıncılığı” ile bu yıla özel “Ev Hayat Dolu” olmak üzere 5 ana kategori ve 11 alt kategoriden oluştu.

Yarışmada ödül alan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve kategorileri şöyle:

Radyo Yayıncılığı / Radyo Programı kategorisinde “PsikoHafıza” isimli çalışmayla Hülya Yılmaz ve Funda Macit’e birincilik,

Radyo Yayıncılığı / Radyo Belgeseli kategorisinde “Köklere Dönüş” isimli çalışmasıyla Sevim Can Erdal’a birincilik,

Radyo Yayıncılığı / Radyo Programı kategorisinde “Bugün Günlerden” isimli çalışmasıyla Döne Deliktaş ve Elif Erdem’e ikincilik,

Radyo Yayıncılığı / Radyo Programı kategorisinde “Senin Hikâyen” isimli çalışmasıyla Ömer Faruk Şenaslan’a üçüncülük,

Haber Yayıncılığı / İnternet Haberi kategorisinde “Meskenin Trafiği Yaşar’a Emanet” adlı çalışmasıyla Azize Zehra Yıldırım’a üçüncülük ödülü verildi.

 

SELÇUK İLETİŞİM, ÖĞRENCİLERE PRATİK YAPMA İMKÂNI DA SUNUYOR

1993 yılında eğitime başlayan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinin, teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitime de büyük önem verdiğini ifade eden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, “TRT’nin düzenlediği yarışmada elde edilen bu başarıyı, uygulamalı eğitimin yansıması olarak da değerlendirebiliriz. Öğrencilerimizi kamu kurumlarının, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği yarışmalara yönlendiriyoruz. TRT’nin yarışmasında ödül kazanan öğrencilerimiz bizleri bir kez daha gururlandırdı. Ödül alan öğrencilere ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

TRT 6. Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda en çok ödül kazanan fakülte oldukları için büyük bir sevinç yaşadıklarını belirterek derece elde eden öğrencileri ve danışman hocalarını tebrik eden Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, “Radyo Programcılığı dalında öğrencilerimizi yönlendiren Dr. Öğretim Üyesi Hacer Aker’i de kutluyorum. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimleriyle ve teorik altyapısıyla güçlü bir fakülte. Üniversite televizyonu, radyosu, kısa-ca film atölyesi, reklam atölyesi, gazete atölyesi bunlara örnek. Öğrencilerimiz birinci sınıftan itibaren uygulama birimlerinde pratik yapma imkânı buluyor. Akademik olarak da güçlü bir fakülteyiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.