Selçuk, Tekvando’da 2 Altın Ve 1 Gümüş Madalya Kazandı

Selçuk, Tekvando’da 2 Altın Ve 1 Gümüş Madalya Kazandı
Türkiye Tekvando Milli Takımının ‘Altın Kızları’ Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından düzenlenen 3. Avrupa Kulüpler...

Türkiye Tekvando Milli Takımının ‘Altın Kızları’ Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından düzenlenen 3. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası ve 2. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

Geçtiğimiz hafta Antalya’nın Belek ilçesinde düzenlenen Tekvando Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda SÜ BESYO Spor Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Rukiye Yıldırım 49 kg’da altın madalya, 3. Sınıf öğrencisi Durdane Altunel de 57 kg’da gümüş madalya kazandı. Aynı tarihler arasında gerçekleşen 2. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda 49 kg’da Rukiye Yıldırım 2. kez altın madalya kazandı. Milli tekvandocu Rukiye Yıldırım, 4 gün süren hem Avrupa Kulüpler Şampiyonası, hem de Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda kazandığı 2 altın madalya ile Rio Olimpiyatları öncesi büyük öneme sahip 20 tam puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Türkiye’yi temsil eden öğrencilerinin bu başarılarıyla gururlandıklarını ve çok mutlu olduklarını söyleyen SÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, “Ülkemizi uluslararası spor şampiyonalarında ve turnuvalarında başarıyla temsil eden öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin, bundan sonraki şampiyonalarda ve Rio Olimpiyatları’nda da başarılarına devam ettireceklerine inanıyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.