Selçuk Tıp’ta Sağlıkçılar Aşılandı

Selçuk Tıp’ta Sağlıkçılar Aşılandı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılan inaktive SARS-CoV-2- CoronaVac aşısının ilk dozu yapılmaya devam ediyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılan inaktive SARS-CoV-2- CoronaVac aşısının ilk dozu yapılmaya devam ediyor. Bu çerçevede, bir haftalık süre içerisinde 2 bin 180 sağlık çalışanı aşı oldu. SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay yaptığı açıklamada, hastane personeli için 7 aşı odasının hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. Koplay, “Şu ana kadar 2 bin 180 personelimize aşılama yapıldı. Akut hastalığı olan, özellikle 3 aylık gebeliği bulunan, yakın zamanda kovid-19 salgını geçirmiş veya son 10 gün içerisinde kovid-19 hastası kişilerle teması olan personelimize aşılamada bulunamadık. Bu kişiler için de ilerleyen süreçte aşılama planlamasında bulunacağız. Şu ana kadar herhangi bir yan etki görülmedi.” diye konuştu. Koplay, Sağlık Bakanlığının gerçekleştireceği diğer aşı programlamalarına yönelik de 20 aşı odasını hazırlamakta olduklarını sözlerine ekledi. Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nda görevli Uzm. Dr. Bahar Ürün Ünal ise hastanede gerçekleştirilen aşılama sayılarından oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Başhemşire Yardımcısı Evren Özden de aşı sonrasında olumsuz bir durum yaşamadığını anlatarak, herkese aşı olması konusunda tavsiyede bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.