Selçuk üniversitesi ''Workshop'' etkinlikleri düzenledi

Selçuk üniversitesi ''Workshop'' etkinlikleri düzenledi
 Editör
Selçuk Genç İletişimciler Topluluğu, yaratıcılığı ve yenilikçiliğiyle öne çıkan, uygulamalı workshop etkinlikleri düzenleyen ilk ve tek topluluk olma özelliğini bir kez daha kanıtladı.

Dört farklı üniversiteden ve on bir farklı bölümden katılımcılarla gerçekleşen "Kültürlerarası Köprüler ESC Global Vizyon Workshop" Amerikan Life Yazır Ofisi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Özel konuk olarak, Türkiye'de Gençlik ve Spor Vakfı'nda Sosyal Çalışmacı olarak görev alan ve aynı zamanda Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Gençlik Merkezi Derneği (IYACA) Yönetim Kurulu Üyesi olan Gülcan Taslak, keyifli bir sunum gerçekleştirdi. Sunum, kültürel farkındalığın artırılması ve gençlerin global vizyon kazanmaları üzerine yoğunlaştı.

img-7574.jpg

Etkinlik, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) ve sivil toplum kuruluşlarının sunduğu fırsatlar hakkında detaylı bilgilerin paylaşılmasıyla başladı. Gençlere, uluslararası deneyimler elde etme imkanı tanıyan Erasmus+ programına nasıl başvurulacağı, gerekli yeterlilikler ve program kapsamında sunulan destekler hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Bu bilgilendirme, öğrencilerin seyahat, konaklama ve yaşam masraflarının nasıl karşılandığına dair önemli açıklamaları içerdi.

Sunumun ardından, etkinlik interaktif bir çalışma oturumuna dönüştü. Katılımcılar, aldıkları bilgileri pratik bir çerçevede değerlendirme ve projeler geliştirme fırsatı buldular. Beş farklı gruba ayrılan katılımcılar, her biri birbirinden farklı projeler üreterek, bu projeleri sunma şansı elde ettiler. Bu süreç, katılımcıların sadece bilgi sahibi olmalarını değil, aynı zamanda proje geliştirme ve sunma gibi pratik becerilerini de geliştirmelerini sağladı.

Selçuk Üniversitesi’nin ilk ve tek uygulamalı etkinlikleri düzenleyen Genç İletişimciler Topluluğu, fark yaratan etkinlik sayesinde gençlerin kişisel ve profesyonel gelişimine önemli katkılar sağladı. Farklı üniversitelerden ve farklı bölümlerden gelen katılımcıları bir araya getirerek kültürel etkileşimi ve global perspektifi arttırma fırsatı yakalandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.