Selçuk Üniversitesinde Tıp Bayramı kutlandı

Selçuk Üniversitesinde Tıp Bayramı kutlandı
 Editör
SÜ Tıp Fakültesi tarafından 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı 14 Mart Tıp Bayramı Biniş Giydirme ve Ödül Töreni yapıldı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi tarafından 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı 14 Mart Tıp Bayramı Biniş Giydirme ve Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda düzenlenen programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Metin Gündüz, Prof. Dr. Nadire Ünver Doğan, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay, Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

su-14-mart-tip-bayrami-programi-yapildi-3.jpg

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, “Tarih boyunca hekim, bireylerin ve toplumların olumlu yönde değişimlerine önderlik eden bir öğretmen olmuştur. Hekim; bilge, hikmet sahibi, filozof anlamını taşımaktadır. Hekimler toplumun hep iyilik öncüleri olmuşlardır. İşte bu hekimlik ruhu günümüz dünyasında pompalanan yaşanılan gününü gün etme, toplumun değerlerinden uzaklaşma ve kötülüğe kayıtsız kalma şeklindeki bencilliği reddetmektedir. İnsan sevgisi, vatan sevgisi, vicdan, merhamet, zayıfı korumak ve kollamak, önder olmak, iyiliği yaymak bir hekimin zihnine yine bir hekim hocası tarafından kodlanmaktadır. İbn-i Sina’nın da ‘İnsanlar başka insanlara ihtiyaç duyar. Yalnızca yoldaşlık ya da zor zamanlarda destek arayışında olduklarından değil, insaniyetlerinin gereğini yerine getirmek için. Çünkü iyilik şifadır.’ dediği gibi hekimlerimiz vicdanlı ve merhametli davranışlarıyla, iyilikleriyle şifa olmaya devam ediyor.” diye konuştu.

su-14-mart-tip-bayrami-programi-yapildi-2.jpg

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “14 Mart Tıp Bayramı’nın coşkusunu ve heyecanını yaşadığımız bu anlamlı günde, sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tabii bu vesileyle hayat kurtaran, hastalara şifa dağıtan ve acılara merhem olan tüm sağlık çalışanlarımızın bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor; fedakarlıklarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemiz Tıp Fakültesi kurulduğu günden bu yana tıp eğitimi ve araştırmaları alanında önemli başarılara imza atmıştır. Nitekim alanında en saygın ve prestijli fakültelerden biri olup geleceğin sağlık neferlerini yetiştirmek için büyük bir özveri ile faaliyet göstermektedir. Donanımlı altyapısı, deneyimli öğretim üyeleri ve özverili öğrencileri ile tıp biliminin gelişmesine katkıda bulunmaya devam etmektedir. Tıp Fakültemiz ile Hastanemizin yanı sıra sağlık alanında faaliyet gösteren enstitümüz, 5 fakültemiz, 1 yüksekokulumuz ve 1 meslek yüksekokulumuz da Üniversitemizin sağlık alanına verdiği önemin somut göstergeleridir. Ödül alan öğrencilerimizi ve cübbe giyen akademisyenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, “İnsana güven, geleceğe güvenle bakmanın en önemli parametrelerinden biri sağlıkta kamu hizmetinin iyileştirilmesidir. İnsanlığın sürekli iyilik hali, beden ve ruh sağlığının tesisine yönelik arayışlar kadimden beri geldiği gibi bugün de modern anlamda üniversitelerimiz ve farklı sağlık kuruluşlarımızda sürdürülmektedir. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi de bu hizmeti en şekilde icra eden hizmet birimlerimizden birisidir. Bir yandan bilimsel araştırmalarıyla diğer yandan direkt olarak insanlarımıza sağlık hizmetini vermektedir. Bu yönüyle burada çalışan tüm hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 2023 yılında bilimsel çalışmalarında ödül ve en yüksek puanları alan öğretim elemanlarına teşekkür belgesi takdim edildi. 2023 yılı kanıta dayalı tıp uygulamalarında derece alanlara ve Gelişim Sınavı birincilerine de teşekkür belgesi takdiminin yapıldığı program, 2023 yılında profesör ve doçent ünvanı alan öğretim üyelerine cübbelerinin giydirilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.