Selçuk Üniversitesinden çevreci adım

Selçuk Üniversitesinden çevreci adım
Kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve çevre temizliği konusunda attığı adımlarla örnek olan Selçuk Üniversitesi, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi.

Kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve çevre temizliği konusunda attığı adımlarla örnek olan Selçuk Üniversitesi, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Alaeddin Keykubat Kampüsünde değerlendirilmek üzere tahsis edilen 5 adet elektrikli araç hizmete sunuldu. İlerleyen süreçte bu sayının artırılması hedefleniyor.

Karbon salınımı gibi çevresel sorunları azaltmak adına hazırlanan yüksek teknolojili ürünlerin kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Bunlardan biri de elektrikli araçlar. Elektrikli araçların doğaya en önemli katkısı, karbon salınımını en aza indirmesi. Otomobil endüstrisinde devrim olarak nitelendirilen bu araçlar, özel sektör ve kamu kurumlarının yakıt için harcadığı masrafı da düşürüyor. Kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması noktasında pek çok adım atan Selçuk Üniversitesi de birimler arasındaki evrak taşıma işlemlerinde kullanmak üzere 5 adet elektrikli aracı hizmete aldı. 72 voltluk akü (12VOLTX38 AH: 6 akü) ile çalışan elektrikli araçların maksimum hızı 55 km., maksimum mesafesi ise 50-60 km.

“HEDEFİMİZ, GELECEK NESİLLERE DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK”

Kamu kaynaklarının verimli kullanılması adına bugüne kadar çeşitli adımlar attıklarını belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Tasarrufun maksimum düzeyde gerçekleştirilmesini ve israfın önlenmesini istiyoruz. Bu adımlardan bir tanesini de çevre dostu elektrikli araçlar oluşturuyor. Bu sayede Alaeddin Keykubat Kampüsündeki araç ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabileceğiz. Fakülteler arasındaki evrak taşıma işlemleri bu araçlarla yapılabilecek. Çevreye zarar vermeyen ve gürültü kirliliğine de yol açmayan elektrikli araçlarımız fakültelere tahsis edilecek. İlk etapta 5 tane aldık. Bu sayıyı ilerleyen süreçte 10’a çıkarmayı planlıyoruz. Uzun vadede bunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Atılan bu adımla yakıt gideri azalacak böylece kaynaklarımız eğitim ve bilimsel alanlara aktarılacak. Öğrencilerimizin hizmetine, akademisyen arkadaşlarımızın bilimsel çalışmalarına daha fazla kaynak ayrılacak. Bizim temel hedefimiz, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak. Çevre dostu araçlarımızın Selçuk Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİN ÖNCELİĞİ ÖĞRENCİLERİDİR”

Kamu kaynaklarında yapılacak tasarrufla elde edilecek gelirin, eğitim faaliyetlerinde değerlendirileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Selçuk Üniversitesinin önceliği öğrencileridir. Onların nitelikli bir eğitime sahip olması, teknolojinin imkânlarından yararlanabilmesi için gayret gösteriyoruz. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz bunu hak ediyor. Onlar, donanımlı bir şekilde mezun olsunlar ki geleceğimiz daha aydınlık olsun. İlim ve irfan ordumuzu güçlü tutalım ki her alanda söz sahibi bir ülke olalım. Selçuk Üniversitesi olarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için, onlara güzel bir gelecek bırakmak için bütün imkânlarımızı seferber etmekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.