Selçuk Üniversitesi’nden ‘Hoşgörü’ yürüyüşü

Selçuk Üniversitesi’nden ‘Hoşgörü’ yürüyüşü
Selçuk üniversitesi tarafından Selçuk’ta Bahar şenlikleri kapsamında HZ. Mevlana’nın Konya’yı teşriflerinin 794’üncü yılı anısına “HZ. Mevlana Hoşgörü Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Selçuk üniversitesi tarafından Selçuk’ta Bahar şenlikleri kapsamında HZ. Mevlana’nın Konya’yı teşriflerinin 794’üncü yılı anısına “HZ. Mevlana Hoşgörü Yürüyüşü” gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi, 47’nci yılını bahar şenlikleri ile kutluyor. Selçuklu Belediyesi ile birlikte düzenlenen organizasyonda; bilimden sinemaya, müzikten spora 200 etkinlik gerçekleştirilecek. Bahar Şenlikleri, Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Kültür Merkezindeki açılış programı ile başladı. Programda ilk olarak mehter takımı ve Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı öğrencileri sahne aldı. Etkinlikler, 29 Mayıs’ta sona erecek.

dsc-0070.jpg

MEVLANA'NIN KONYA'YA GELİŞİNİN

794'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Selçuk Üniversitesi tarafından Hazreti Mevlana’nın Konya’ya gelişinin 795. yılının anısına ‘Hz. Mevlana Hoşgörü Yürüyüşü’ programı gerçekleştirildi. Mevlana Caddesi üzerinde başlayıp Mevlana Müzesi’nin önünde biten yürüyüşe Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Prof. Dr. Aksoy, Bahar şenlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri ‘Hz. Mevlana Hoşgörü Yürüyüşü’ programının anlam ve önem olarak kendileri için çok değerli olduğunu ifade etti ‘Hz. Mevlana Hoşgörü Yürüyüşü’ etkinliği ile Hazreti Pir’in huzuruna tekrar geldiğini söyleyen Baykan ise, “Mevlana kenti Konya’dan ülkemize ve dünyaya her daim Hazreti Pir’in mesajlarını iletmeyi kendisine görev addeten bir Konyalı olarak spor alemimizde, spor camiamızda Hazreti Pir’in düşüncelerini sporun fairplay anlayışıyla özdeşleştirerek bir mesaj bütünü vermeye çalışıyorum her zaman” dedi.Gençlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın selamını ileten Uzbaş da, programı organize eden Selçuk Üniversitesi’ne teşekkür etti. (Mehmet Günnar)

dsc-0074.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.