Selçuklu Belediyesi 2018 yılı Proje Destek Programı

Selçuklu Belediyesi 2018 yılı Proje Destek Programı
Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Selçuklu’nun yaşam kalitesine katkı sağlamak amacıyla yürütülen ‘Proje Destek Programı’na başvurular başladı. Başvuru şartları nelerdir, nasıl başvurulur, kimler başvurabilir?

SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA ŞARTLARI

Proje nedir?

Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı nedir?

Kimler başvurabilir?

Ne zaman başvurulabilir?

Ne kadar destek talep edilebilir?

Proje başvuruları nasıl değerlendirilir?

Ne tür projelere sunulacaktır?

Proje hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?

Projelere nereye teslim edilmelidir?

1-Proje nedir?

Proje; belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik olarak planlanan faaliyetler bütünüdür.

2-Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı nedir?

Selçukluda yaşayan bireylerin, öğrencilerin ve diğer kamu ve sivil kuruluşların projelerini desteklemek üzere; amacı, kapsamı, destek türleri ve unsurları, destek tutarı, destek oranı ve her bir programa mahsus şartları Belediye tarafından belirlenen projeleri desteklemek amacıyla Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülen bir proje destek programıdır

Selçuklu Belediyesi Proje destek programı kapsamında desteklenmesine karar verilen projelere Belediye tarafından gerekli desteği sağlamak ve ortaklaşa yapmaktır.

Söz konusu destek doğrudan nakdi bir yardım niteliğinde olmayıp, Selçuklu Belediyesi tarafından seçilen proje ve programların uygulanmasıdır.

İlçenin yönetimine ilçede yaşayanların katılımını ve projeleri ile Selçuklu’nun gelişimine katkı sağlamalarını hedeflemektedir.

3. Kimler başvurabilir?

Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programına; öğrenci toplulukları, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları başvurabilir.

Öğrenci toplulukları danışman akademisyen izni ile katılabilir.

4. Ne zaman başvurulabilir?

Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı yılda bir kez çağrıya çıkılarak teklif çağrıları yapılır. Teklif çağrısı ‘Proje Destek Programı’ kapsamında proje tekliflerini toplamak amacıyla yapılan duyurulardır.

2018 yılında uygulanacak projeler için projelerin kabulü 20-27 Kasım 2017 tarihinde yapılacaktır.

Programa ilişkin duyurular Selçuklu Belediyesi web sitesinden yapılacaktır.

5-Ne kadar destek talep edilebilir?

Proje Destek programı çerçevesinde, kabul edilen proje bütçesi komisyon tarafından uygun görüldüğü miktarınca belediye tarafından karşılanacaktır.

Uygulamada proje sahibine kesinlikle nakdi bir ödeme yapılmayacak, proje içeriği belediye tarafından gerçekleştirilecektir.

6-Proje başvuruları nasıl değerlendirilir?

(1) Proje teklifleri ön değerlendirmeye tabi tutulur. Ön değerlendirmeyi geçen her proje teklifi, iki proje kontrolörünce ayrı ayrı içerik değerlendirmesine tabi tutulur. Kontrolörler tarafından verilen puanların ortalaması içerik değerlendirme puanıdır. İki değerlendirme arasında 20 puandan fazla fark bulunması halinde proje teklifi, üçüncü bir proje kontrolörü tarafından değerlendirilir. Bu durumda en yüksek iki puanın ortalaması içerik değerlendirme puanıdır.

(2) Proje kontrolörleri, ön değerlendirme ve içerik değerlendirmesine ilişkin formları elektronik ortamda doldurur. Ayrıca formların çıktısını alıp imzalayarak Müdürlüğe gönderir.

(3) İçerik değerlendirmesi sonunda, 100 tam puan üzerinden ortalama 50 ve üzeri puan alan proje teklifleri Komisyona sunulur.

(4) Proje destek programı çerçevesinde desteklenecek projeler, Selçuklu ilçe sathına dengeli dağılım, cinsiyet eşitliği, dezavantajlılık gibi hususlar ile kalkınma planları, hükümet programları, politika belgeleri, stratejik planlar gibi belgelerdeki hedef ve öncelikler dikkate alınarak Komisyon tarafından değerlendirilerek Belediye Meclisi onayıyla belirlenir.

(5) Proje yürütücüsünün idari-mali yeterliliğine ve proje tekliflerinin ön ve içerik değerlendirmesine ilişkin kriterler proje destek programında belirtilir.

7-Ne tür projelere sunulacaktır?

Projelerin tamamı 5393 sayılı Belediye Kanunun 14. Maddesinde belirtilen Belediyenin görev ve sorumlulukları çerçevesinde bulunan konuları içermelidir.

Projenin uygulama alanı Selçuklu İlçe sınırlarında olmalıdır.

Projeler Selçuklu kültür ve medeniyetinin ve/veya Selçuklu İlçesinin tanıtılması konularını içermelidir.

Projelerin daha geniş kitlelere fayda sağlaması gerekmektedir.

8-Proje hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?

Başvuru yapılacak proje ile ilgili Selçuklu Belediyesi internet sayfasında yayımlanan başvuru şartları dikkatle okunmalıdır. Proje standart formlarda istenildiği şekilde doldurulmalıdır.

Projenin amacı, kapsamı ve getireceği yararlar projede çok net anlatılmalıdır.

Projenin yazımında anlaşılır bir dil kullanılarak uzun cümlelerden kaçınılmalıdır.

Projenin hedefleri, olası sonuçları mümkünse nicelik ve nitelik olarak ifade edilmelidir.

Projelerde gerekli kısımlarda uluslararası / ulusal veriler kullanılarak proje fikri desteklenmelidir.

İçeriğinde sadece gezi programları olan projeler değerlendirme dışında tutulacaktır.

Projelerin başlangıç tarihi ile bitiş tarihi belirtilmelidir.

Başvuru formuna uygun olarak doldurulmayan projeler şekil şartından kaynaklı kabul edilmeyecektir.

Proje önerisinde, projenin Belediyenin misyon ve vizyonu ile görev /sorumluluklarına uygun olmasına dikkat edilmelidir.

Projenin bütçesi hazırlanırken, proje için gerekli maliyetlerin neler olduğu açıkça belirlenmeli
ve bütçe gerçekçi, mantıklı ve uygulanabilir şekilde oluşturulmalıdır. Fiyatlar mümkün
olduğunca piyasa fiyatlarına uygun ve gerçekçi olmalıdır. Bütçe, başvuru formunda belirtilen faaliyetler ile tutarlı olmalıdır, yani bütçede başvuru formunda yer almayan bir faaliyete ait herhangi bir gider yer almamalıdır.

Proje bütçesinin uygulamasının tamamen belediyece yapılacağı, başvurucuya nakdi bir ödemenin yapılmayacağı hususuna dikkat edilmelidir.

Proje uygulama alanı Selçuklu İlçe sınırları içerisinde olmalıdır.

Projenin ortaklık olarak sunulması halinde tüm ortakların başvuru kriterlerine uyması gerekmektedir. Her bir ortak projeden müştereken ve müselsilen sorumlu olmalıdır.

9-Projelere nereye teslim edilmelidir?

Projeler elden Selçuklu Belediyesi Hizmet Masası birimine elden teslim edilmelidir. Son başvuru tarih ve saatinden sonra belediyeye ulaşan projeler kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır. Proje başvurusu gönderilirken son başvuru tarih ve saati mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. E-posta yoluyla gönderilen projeler kabul edilmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.