Selçuklu Belediyesinden yeni yatırımlar

Selçuklu Belediyesinden yeni yatırımlar
 Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından, Tepekent Mahallesine kazandırılacak olan Tepekent Sosyal Tesisi ve Ticaret Merkezinin temeli törenle atılırken, Başarakavak Mahallesinde yapımı tamamlanan Sosyal Tesisinde açılışı da gerçekleştirildi.

 Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından, Tepekent Mahallesine kazandırılacak olan Tepekent Sosyal Tesisi ve Ticaret Merkezinin temeli törenle atılırken, Başarakavak Mahallesinde yapımı tamamlanan Sosyal Tesisinde açılışı da gerçekleştirildi. 
Selçuklu’da ilçeye bağlı Tekent Mahallesine kazandırılacak sosyal tesis ve ticaret merkezinin temeli atılırken, Başarakavak Mahallesinde yapımı tamamlanan sosyal tesisin açılışı gerçekleştirildi. Tepekent ve Başarakavak‘ta düzenlenen programlara, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti Selçuklu Teşkilatı yöneticileri, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, çok sayıda vatandaş katıldı.
Tepekent’i Selçuklu Standardına Yükseltmek için çok yoğun çalışma yaptıklarını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Tepekent’e ilk kez 2009 seçimleri için gelmiştim. İlk konuşmayı yaptığımda buranın dağı benim köyümün dağlarına, insanı da benim köyümün insanlarına benziyor ve inşallah burada çok hizmetimiz olacak dedim. O günden beri Tepekent ile bir gönül bağımız var. 2009-2014 yılları arasında Tepekent Belediyesi ile birlikte Tepekent’e önemli hizmetler yapıldı. 2014 Büyükşehir Yasası ile birlikte Tepekent Selçuklu’nun mahallelerinden birisi oldu. Tepekent’i Selçuklu standartlarına getirmek için çok yoğun faaliyetler yapıyoruz” dedi.
Temeli atılan yatırımlar hakkında konuşan Başkan Altay, “Bugün Tepekent Sosyal Tesisi’nin temelini atıyoruz. 1 milyon 263 bin TL’lik bir yatırım yapacağız. Hem bayanlar hem de erkekler için ayrı ayrı düğün salonu olarak kullanılabilecek. İki büyük mekan gerçekleştirilmiş olacak. İnşallah 2017 yılının sonunda bu iş tamamlanacak. Yine eski belediye binası yıkılarak oraya ticaret merkezi ve belediye hizmet birimleri inşa alanı ile birlikte meslek edindirme kursları ve sosyal işlerle ilgili derslikler yapıyoruz. Toplam ihale bedeli 1 milyon 811 bin TL ve inşallah o da 2017 yılı sonunda tamamlanmış olacak. Biz elimizden geldiğince, gücümüz yettikçe Tepekent’e hizmet etmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.
Selçuklu Belediyesinin Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Başaravak Mahallesi’nde de önemli hizmetler yürüttüğünü ifade eden Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2014 ten bugüne yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Başkan Altay, “Başarakavak’a kazandırdığımız semt konağının açılışını gerçekleştiriyoruz. Başarakavak’lı hemşehrilerimize ne istersiniz diye sorduğumuzda, sosyal tesis istiyoruz demişlerdi. Söz verdiğimiz gibi sosyal tesisi hizmete açtık” diye konuştu.
Selçuklu Belediyesi'ne Tepekent ve Başarakavak Mahallelerine kazandılar hizmetlerden dolayı teşekkür eden AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer’in gündeminde yaklaşan 16 Nisan referandum vardı. Özer, “İçinde bulunduğumuz günler hepimizin ortak geleceğinde çok belirleyici olacak ve bir referandum sürecine adım adım yaklaşıyoruz. Sizlerin de bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti uzun yıllar boyu darbe anayasaları ile yönetilmek zorunda kaldı. Darbe zihniyeti ve darbe anayasaları esası itibariyle millet merkezli değil, milleti kumanda etmek kontrol etmek ve bu amaçla oluşturulan kurumların oluşturduğu bir mantıkla çalıştı. Durum böyle olunca AK Parti iktidarı ile beraber milleti merkeze alan siyaset anlayışı hep mevcut oldu. Türkiye'nin mevcut parlamenter sistem ile sağlıklı bir şekilde yönetilmesi mümkün değil. Bununla ilgili bir sistem ve mantık değişikliğine ihtiyaç var. Yeni sistemle halkın seçtiklerinin beş sene boyunca kesintisiz bir şekilde ülkeye yönetmesini istiyoruz. Yani ülkenin yönetiminde, devletin yönetiminde sistemin merkezine milletimizi oturtmak istiyoruz. İnşallah milletimizin desteğiyle sizlerin desteğiyle Yeni güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'nin kapıların hep birlikte açacağız” dedi.
Selçuklu Belediyesi tarafından temel atma ve açılış programlarına katılan ve burada bir konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu,“ Büyükşehir Belediyesi Kanunu ilk çıkarttığımız da ciddi eleştiriler aldık. Ama bugün gelinen noktada Selçuklu sanki bir il gibi Tepekent bir ilçesi gibi, neredeyse bir ilçenin aldığı hizmetleri almış ve almaya da devam ediyor. Bu gurur verici bir şey. Normalinde belki 30 senede 40 senede alınmayacak hizmetler çok kısa bir sürede yapılmış. Ben Tepekent’in girişinde baktığımda sanki bir ilçeye giriyorum havası hissettim kendimde. Tamamen altyapı yenileniyor. Size Selçuklu belediyemiz Ticaret Merkezi yapıyor, düğün salonu yapıyor. Yollar, kilitli taşlar aklınıza ne gelirse birçok boyutuyla yapılıyor. Okullarımızın duvarlarını dahi yapamıyorduk, biliyorsunuz. Duvarları dahi belediyelerimiz yapıyorlar. Çok büyük bir hizmet yarışındayız. AK Parti belediyecilikte zaten bir marka. Bu markanın en güzel örneğini de Selçuklu'da görüyoruz, Konya'da görüyoruz. Ben tekrar başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmalarının ardından yapılan dua ile hizmete açılan ve temeli atılan tesislerin kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.