Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali başlıyor

Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali başlıyor
Selçuklu Belediyesi 2-6 Şubat tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde 'Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali' düzenleyecek.

Selçuklu Belediyesi 2-6 Şubat tarihleri arasında düzenleyeceği “Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali’yle çocuklara unutamayacakları bir anı bırakacak. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek etkinliğe tüm çocuklar ve aileleri davet etti.

Selçuklu Belediyesi belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra kültürel anlamda çalışmalarına da devam ediyor. Şehrin kültür ve sanat hayatına farklı bir boyut katan Selçuklu Belediyesi düzenlediği etkinliklerle gelenekleri de sürdürüyor. Konya’nın kadim bir geleneği olan ve Regaip Kandili’ni kutlama etkinliklerini içeren şivlilik “Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali” ile Konya’ya renk katacak.

selcuklu-3.jpg

Selçuklu Kongre Merkezi’nde 2 Şubat Çarşamba günü başlayıp 6 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek olan “Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali” sabah 10.00 akşam 22.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayacak. 5 gün boyunca devam edecek olan festival programının gündüz kuşağında TRT Çocuk kanalının sevilen karakterleri sahne alacak. Öğle kuşağında ise ebeveynlere yönelik alanında uzman yazarlar tarafından çocuk gelişimi ve çocukların başarısına yönelik konferanslar verilecek.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yayınladığı video mesajı ile 5 gün boyunca dolu dolu geçecek olan “Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali”ne tüm çocukları ve ailelerini davet etti.

selcuklu-1.jpeg

Başkan Pekyatırmacı: “Bu güzel geleneği çocuk festivaline dönüştürüyoruz”

Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali’nin önemli bir geleneği gelecek nesillere aktarmada önemli bir köprü vazifesi göreceğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Ramazan ayının müjdecisi üç ayların başlangıcı olan Recep ayına erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Her yıl Recep ayının başlangıcında yaşattığımız şivlilik ve fener alayı geleneğimize bu yıl Selçuklu Belediyesi olarak yeni bir boyut kazandırdık. Sadece Konya’mızda bulunan bu güzel geleneği artık bir çocuk festivaline dönüştürüyoruz. Selçuklu Kongre Merkezimizde 2-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan Şivlilik Çocuk Festivalimizde hem çocuklarımız doyasıya eğlenecekler hem de büyüklerimiz konusunda uzman çok değerli konuklarımızın konferanslarını izleme fırsatı bulacaklar. Festivalimize katılacak olan çocuklarımız için sürpriz hediyeleri de unutmadık. Müzikaller, gösteriler, konferanslar, animasyonlar ve yarışmaların eşliğinde ikramlarda sizi bekliyor. Haydi çocuklar Selçuklu Kongre Merkezi'nde Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali’nde Bu Şivlilik Çok Eğleneceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.