Selçuklu Şivlilik Festivali’nden Regaip Kandili'ne özel program

Selçuklu Şivlilik Festivali’nden Regaip Kandili'ne özel program
Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali'nin ikinci günü akşamında Regaip Kandili Özel Programı yapıldı.

İlk gününde rekor bir katılıma imza atan Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali ikinci günü akşamında Regaip Kandili Özel Programıyla davetlilere Kuran ziyafeti sundu.

Regaip Kandili’nde Konya’da geleneksel olarak kutlanan şivlilik etkinliği kapsamında Şivlilik Çocuk Festivali düzenleyen Selçuklu Belediyesi, festivalin ikinci günü akşamında hafız Bekir Köse ve çocuk hafızlarla Kuran-ı Kerim, kaside ve ilahi ziyafeti sundu.

selcuklu-4.jpg

Selçuklu Kongre Merkezi’nde 2-6 Şubat tarihleri arasında devam eden Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali hem çocuklara hem de ailelerine yönelik birçok program, etkinlik, konser ve konferanslarla unutamayacakları bir festival yaşatıyor. Festivalin ikinci günü akşamında düzenlenen Regaip Kandili özel programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı.

Programı çocuk hafızlarla icra eden hafız Bekir Köse eski Türkiye’de hafızlığın saklanarak yapıldığı yüksek sesle söylenemediği dönemlerden gururla söylendiği ve kıymet bilinir bir duruma geldiğini ifade etti.

Program çocuk hafızların ve hafız Bekir Köse’nin Kuran tilavetleri, ilahi ve kaside okumalarıyla devam etti.

selcuklu-7.jpg

Başkan Pekyatırmacı: “Kendini yetiştiren donanımlı hafızlarımız yetişiyor”

Hafız Bekir Köse ve çocuk hafızların çok güzel bir Regaip Gecesi icra ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “ Bugün elhamdülillah hafızlarımız göğüslerini gere gere ben hafızım diyorlar ve bugün 4-6 yaş grubunda çocuklarımız Kuran’ı öğreniyorlar hafız oluyorlar. O dönemlerden bu dönemlere geldik ve inanıyoruz ki gizlenilen dönemlerden bu dönemlere ulaştıysak inşallah bu dönemden sonra da önümüzde çok aydınlık günler var. Çünkü hafızlarımız gururla hem kendilerini ifade ediyorlar hem de yetişiyorlar. Biz küllerimizden uyanıyoruz ve mutlaka coğrafyamızda, bölgemizde ve dünyada da söz sahibi olan bir milletiz ve ülkeyiz. Hem milli, manevi değerlerimizle hem de bütün zenginliklerimizle birlikte geleceğe de damga vuracağız. Bugün yağmura rağmen salonumuzu dolduran misafirlerimize de çok teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun. Üç aylarımız, Regaip Kandilimiz mübarek olsun. Rabbim hepimizi sağlık, sıhhat içerisinde Ramazan’a eriştirsin. 2022 yılı inşallah bereketli olacak. Üç ayların başlangıcından yeni yılın başlangıcından bunu görüyoruz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Program Başkan Pekyatırmacı’nın Bekir Köse ve çocuk hafızlara hediye takdimi ve günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu.

selcuklu-3.jpg

selcuklu-8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.