‘Selçuklu’dan aldığımız güçle geleceğe yürüyoruz’

‘Selçuklu’dan aldığımız güçle geleceğe yürüyoruz’
 Muhabir
Kadim Selçuklu medeniyetinden aldıkları güçle Selçuklu’yu geleceğe hazırladıklarını ifade eden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “Her yaştan ve her gruptan insana dokunan hizmetlerimiz, yeni dönemde katlanarak devam edecek” dedi

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’ne gidilen sürecin Konya açısından en önemli aşamalarından biri geçtiğimiz hafta aşılmış ve AK Parti’nin Konya genelindeki belediye başkan adayları belirlenmişti.

Selçuklu’da 5 yılı aşkın bir süredir görev yapan ve yeni dönemde AK Parti’den yeniden Selçuklu Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Pekyatırmacı, Pusula Gazetesi’nin misafiri oldu. AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Asım Ceyhan ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Pusula Gazetesi’ni ziyaret eden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, Pusula Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Harun Akgül ve Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay tarafından ağırlandı.

kirpilmis.png

dsc-0334-001.jpg

‘BİRÇOK ZORLUKLA KARŞILAŞTIK

AMA İSTİKAMETTEN SAPMADIK’

Geride kalan 5 yılı değerlendiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden, toplamda 50’nin üzerinde ilden büyük bir ilçeye hizmetkar olduklarını dile getirdi. Pekyatırmacı, “2019 yılından itibaren başlayan 5 yıllık süreçte Türkiye olarak da dünya olarak da çok büyük zorlukları yaşadık. Başta kovid süreci sonrasında ülkemizdeki afetler, hem dünya genelinde yaşanan ekonomik süreçler ve en son da bir yıl önce yaşadığımız deprem hepimiz için büyük zorlukları beraberinde getirdi.

Özellikle kovid sürecinde insanlarımızın dışarı çıkamadığı, sanayide üretimin yapılamadığı, sağlık alanında büyük sorunların baş gösterdiği bir dönem yaşadık. Kaymakamlık ve STK’larımızla birlikte büyük bir misyon üstlendik. İnsanlarımızın yanında olmak için çaba harcadık.

pandemi-donemi.jpg

Yine deprem sürecinde afet bölgesinde olduk. Bu zor zamanları atlatmak için birlik ve beraberlik halinde hareket etmek önemliydi. Tabi bunun yanında yaşadığımız zorlukları hiçbir şekilde bahane olarak kabul etmedik. Bu zor zamanlarda bile başta temel belediyecilik hizmetleri olmak üzere üzerimize düşen hangi görev varsa hepsini en iyi şekilde yerine getirmenin çabası içinde olduk. Konya modeli belediyecilik mottosuna uygun bir şekilde, istikametten sapmadan hizmet üretmeye devam ettik” ifadelerini kullandı.

SORUMLULUK ÜSTLENDİK, SONUCA ODAKLANDIK

Konya modeli belediyeciliği temel belediyecilik hizmetlerinin dışında ilçe sınırları dahilindeki her şeyden sorumlu olma bilinci olarak tanımlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Konya modeli belediyeciliği ifade ederken Konya’daki belediyecilik Belediyeler bizim düşüncemize göre her şeyden sorumludur. Halkımızın, vatandaşımızın bizden talepleri neyse onu yerine getirmekle mükellef tuttuk kendimizi. Eğitimden sağlığa, spordan kültüre, emniyetten turizme varıncaya kadar çok farklı alanlarda projeler ürettik. Sonuca odaklandık. Elhamdülillah bugün geldiğimiz noktada 5 yıl içinde çok sayıda fiziki ve sosyal projeyi, kültüre ve eğitim faaliyetlerini yerine getirmiş olduk” dedi.

sille-genel.jpg

BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ HUSUS GENÇLER

“Gençlerimizin eğitim alanında önlerinin açılmasını, onlara yeni fırsatlar verilmesini, onlara kendilerini ifade edebilecek ortamlar oluşturmayı önemsiyoruz” diyen Başkan Pekyatırmacı, “Biz, gençlerimizi çok önemsiyoruz. Bu çerçevede eğitimi okul dışı alanlara da taşıdık. 70 binin üzerinde gencimiz bu hizmetlerden faydalandı. Yine etüt merkezleri ve kütüphaneler yaptık. Bu mekanlardan ilkokuldan üniversiteye kadar her yaş grubundaki ve her kategorideki öğrencilerimiz ciddi manada istifade ediyor.

Mahalle mektepleri açtık, mahalle külliyesi oluşturduk. Çocuklarımız 4-6 yaş grubunda hem okul öncesi eğitim alıyorlar hem de temel dini bilgileri alıyorlar. 7’den 77’de her insanımızı önemsiyor ve ihtiyaçları doğrultusunda projeler üretiyoruz” diye konuştu.

genclere-hizmet-mektep-vs-001.jpg

SPORDAKİ POTANSİYELİMİZİ GÜVENİYORUZ

Selçuklu’nun spor alanındaki potansiyeline güvendiklerini ve bu potansiyeli harekete geçirmek istediklerini kaydeden Başkan Pekyatırmacı, “Biz potansiyelimize güveniyoruz. Kapasitemizin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Yapmamız gereken daha çok iş olduğunu biliyoruz. Bu manada yapım faaliyetlerini devam ettirdiğimiz Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi Türkiye’de bir ilk olacak. Buradan hedefimiz olimpiyatlara sporcu yetiştirmek. Konya’daki gençlerimize ve onların azmine güveniyoruz.

selcuklu-sporcu-secme-merkezi.jpg

Şu anda Selçuklu Belediyemiz bünyesinde oluşturulan kulüplerde 15 binin üzerinde lisanslı sporcumuz var. 200’ün üzerinde de milli sporcumuz var. Bu sporcuların tamamı bizim kendi spor okullarımızda spora başlamış spor kulüplerimizde kendilerini yetiştirmiş olan gençler. Belli branşlarda lisans sahibi oldular. Milli sporcular olarak BESYO’da eğitimlerini de tamamladılar.

spor.jpg

Milli sporcularımız tamamen Konya’da bizim imkanlarımızla bu başarıları elde ettiler. Biz onlara daha nitelikli tesislerde daha çok imkan sunduğumuz zaman biz inanıyoruz ki Konya’dan ve Selçuklu’dan her branşta olimpiyatlara sporcular yetiştirmemiz mümkün. Bu merkezimizde sadece Selçuklu’da ikamet eden gençlerimizi ve çocuklarımızı değil, tüm Konyamız’daki gençlerimizi ve çocuklarımızı keşfetmeyi amaçlıyoruz. Bizim için bu anlamda çok önemli bir merkez” dedi.

spor1.jpg

SANAT AKADEMİSİ DE GENÇLERİ KEŞFEDİYOR

Sanatla ilgili önemli faaliyetler yürüttüklerini ve Selçuklu Kongre Merkezi’nde oluşturdukları Sanat Akademisi’nin 2 yıl içinde önemli bir mesafe kat ettiğini söyleyen Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “Şu anda orada tiyatro gruplarımız oluştu. Müzik alanında konser verebilecek standartta müzik gruplarımız var. Kişisel gelişim anlamında toplumun her kesiminden insanımız hizmet alabiliyor. Toplumun her kesimine hitap etmeye çalışıyoruz. Her alanda insanlarımızın, hemşerilerimizin istekleri ve talepleri bizim için önemli” diye konuştu.

selcuklu-sanat-akademisi.jpg

selcuklu-sanat-akademisi1.jpg

SİLLE İÇ ANADOLU’NUN TURİZM MERKEZİ OLACAK

Sille’nin kendileri için özel bir alan olduğuna işaret ederek, Sille özelindeki faaliyetlere de değinen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Sille’de çok iş yaptık ama ne kadar çok iş yaparsak yapalım halen yolun başında olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü Sille çok kıymetli bir değer. Burada çok büyük bir turizm potansiyeli var. Biz buradaki potansiyelden cüzi miktarda bir pay alıyoruz. Bizim Sille’deki hedefimiz Sille’yi sadece yurt içi turizm hedefiyle değil, yurt dışından da çok sayıda turist çekecek bir destinasyon oluşturma hedefiyle ihya etmeyi amaçlıyoruz.

sille-temel-atma.jpg

Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz Sille Sempozyumu bu anlamda bizim için çok önemliydi. Çünkü Sille’yle ilgili uluslararası ölçekte yapılmış bir sempozyumdu. Yurt dışından da misafirlerimiz katıldı ve sunumlarını yaptı. Çok önemli bir serginin açılışını gerçekleştirdik. Sille’den Yunanistan’a göç etmiş olan insanların oraya götürdükleri çok önemli ve bu topraklara ait olan değerler ve belgeler var. Onlarla ilgili de bir çalışma yapıyoruz. Sille’nin geçmişini, tarihini ve kültürünü en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmayı arzu ediyoruz. Sille Sempozyumu bizim hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir kılavuz oldu.

Sille’de çok önemli işler yaptık. Restorasyon çalışmalarının tamamını bitirdik. Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyon Çalışması’nı sonuçlandırdık. Yeni yapacağımız imalatlarla ilgili proje çalışmalarını tamamladık. Önemli yatırımlara da başladık. Sille İlkokulu Çay Camisi’nin hemen yanında. Eski ve tarihi bir bina olan han binasını yeniden inşa ederek Sille Okulu’nu buraya taşıyoruz. Kilisenin karşısında büyük bir kapalı otopark ve meydan projesini başlattık ve devam ediyor. Bölgedeki en önemli sorunlardan biri olan otopark sıkıntısını bu alanla birlikte çözmüş olacağız. Bununla birlikte kültürel değerleri yaşatan farklı mekanları da bu alanda gün yüzüne çıkartıp yerli ve yabancı misafirlerin beğenisine sunarak açık hava müzesi hüviyeti taşıyan Sille’nin daha doyurucu bir görüntüye ulaşmasını sağlayacağız. Tabi buradaki yapım süreci esnasında bazen karşımıza farklı durumlar çıkabiliyor. Bir taraftan çalışmalarımız devam ediyor. Kazının devam ettiği alanda kurulun talebiyle bir proje tadilatı yapmamız icap etti. Bununla ilgili süreçler belki bir miktar oyalayacak. Ama inşallah önümüzdeki yıl bu bölgedeki fiziki çalışmaları büyük oranda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

sille-temel-atma1.jpg

HEDEF YILDA 1 MİLYON ZİYARETÇİ

Sille’de yapılan çalışmalar sürecinde Hükümet Caddesi’ni tamamen yayaların kullanımına sunulacak bir alana dönüştürmeyi de planladıkları dile getiren Pekyatırmacı, “Bu faaliyetlerimiz bittiği zaman yerli ve yabancı misafirler Sille’yi daha rahat gezebilecekler. Hedefimiz yılda en az 1 milyon ziyaretçiye ulaşmak. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ndeki ziyaret sayısı 600 bini geçti. Biz artık istiyoruz ki Konya’ya gelen mutlaka Sille’yi görsün, hatta özellikle Sille’yi görmek için insanları bu bölgeye çekelim diye arzu ediyoruz. Sille’yi biz İç Anadolu’nun en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunda da inşallah başarılı olacağız” diye konuştu.

TELEFERİK PROJESİ BU DÖNEMDE KAZANDIRILACAK

Sille ile Gevale Kalesi’nin tarihi doku itibariyle bir bütün oluşturduğunu ve Gevale Kalesi’ndeki çalışmaların önemini anlatan Pekyatırmacı, “Gevale Kalesi’nde 3. Etap restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra bir karşılama merkezi, kazı evi ve gezi güzergahı oluşturuyoruz. Bütün bu çalışmalardan sonra Gevale de ziyaretçi kabul edebilir hale gelmiş olacak. Bununla birlikte Gevale’ye çıkışı kolaylaştıracak ve eşsiz Konya manzarasını insanların rahatlıkla görebileceği bir alanı meydana getirmek ve teleferik projesi kazandırmak için fizibilite projesi hazırladık. Bu da inşallah önümüzdeki 5 yılın vizyon projelerinden biri olacak. Detaylarını kısa bir süre sonra Konya kamuoyuyla paylaşacağız. Konya’da ve Selçuklu’da yapacak daha çok işimiz var. Türkiye 100 yılı doğrultusunda hazırlayacağımız birçok projemiz var” diyerek sözlerini tamamladı.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.