Selçukya'dan kışı ısıtan şiirler

Selçukya'dan kışı ısıtan şiirler
Selçukya şiir geceleri etkinliğinin bu haftaki teması; Kardeşlik, birlik beraberlik ve Konya'ydı.

Selçukya şiir geceleri etkinliğinin bu haftaki teması; Kardeşlik, birlik beraberlik ve Konya'ydı.

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen Pazartesi akşamlarının geleneksel Selçukya Şiir Geceleri etkinliğine ilgi, her geçen gün biraz daha artıyor. Her hafta farklı bir konu başlığı altında Selçukya'lı şairler tarafından adeta bir şiir resitalinin sunulduğu etkinlikte bu hafta kardeşlik, birlik beraberlik ve Konya temalı şiirler öne çıktı.

selcukyada-1.jpg

Şair ve Yazar Elife Mısral'ın veciz sunumu ile başlayan programda konuşan Dernek Başkanı Av. Fatma Şeref Polat ; Hz.Ali (r.a)’nın “Bedenin gıdaya ihtiyacı olduğu gibi, ruhların da ihtiyacı vardır. Güzel, hikmetli sözlerle ruhlarınızı besleyin” anlamındaki tavsiyesini hatırlatarak, hemen görünmese de şiirin toplumsal hayatımıza derinden bir katkısı olduğunu vurguladı.

selcukyada-3.jpg

Pandemi şartlarına göre sosyal mesafenin korunduğu programda Selçukya Şairleri Ahmet İnci,Hasan Ukdem,Yakup Çak,Fatih Demir,Ergün Şencan,Tayyar Yıldırım,Bayram Sarıtaş,Ahmet Şener,Cengiz Çelik,Yücel Uysal,Kazim Öztürk,Furkan Çetinkaya,Müberra Ahsen Kalburcu,Ahmet Üresin,Nesrin Erkan Sabuncu,Fatma Çetin Kabadayı,Saliha Değirmenci Yavaş,Salih Sedat Ersöz ve Devriş Ahmet Şahin güne özel şiirlerini okudular.

selcukyada-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.