Selva Gıda halka arz ediliyor

Selva Gıda halka arz ediliyor
Dünya’nın ilk ve tek Diamond ödüllü makarna markası Selva Gıda, halka arz ediliyor. Halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan Selva Gıda’nın halka arzı için talep toplama tarihleri 17-18 Haziran 2021 olarak belirlendi.

 

İttifak Holding’in gıda sektöründe 33 yıldır faaliyet gösteren şirketi ve sektörünün öncü kuruluşlarından biri olan Selva Gıda Sanayi A.Ş.’nin şirket paylarının halka arzı için yapılan başvuru Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 17-18 Haziran tarihlerinde Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile ve “sabit fiyatla talep toplama yöntemi” ile gerçekleştirilecek halka arzda fiyat, 1 TL nominal değerli hisse için 3,06 TL olarak belirlendi.

dunyanin-lezzeti-selva-gida-halka-arz-oluyor-3.jpg

Halka arzın toplam büyüklüğü 79 milyon 560 bin TL olacak       

Beş kıtada 90'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren ve “Dünya’nın Lezzeti Halka Arz Oluyor” sloganıyla yatırımcısı ile buluşan Selva Gıda’nın halka arzında, Şirket çıkarılmış sermayesi 65 milyon TL’den 78 milyon TL’ye artırılarak ihraç edilecek 13 milyon TL nominal değerli payların yanı sıra,  mevcut ortak İttifak Holding’in sahip olduğu 13 milyon TL nominal değerli paylar satışa sunulacak. Selva Gıda’nın sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla toplam 26 milyon TL nominal değerli payların satışı sonrası şirketin halka açıklık oranı % 33,33 olurken, halka arzın toplam büyüklüğü 79 milyon 560 bin TL olacak.

 

“Üretim kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz”

Halka arz geliri ile Selva Gıda’nın sermaye yapısının daha da güçlendirileceğine ve üretim kapasitesinin artırılacağına değinen Selva Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bora Kumru, Selva olarak teknolojiyi yakından takip eden, kalitesini her daim güncel tutmak için önemli yatırımlar yapan bir şirketiz. Selva Gıda mevcut haliyle 340 ton irmik, 125 ton un ve 210 ton makarna olmak üzere günlük toplam 675 ton üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en modern tesislerinden birine sahiptir. Buğday depolama çelik silo yatırımı, irmik değirmeni revizyon yatırımı, makarna kapasite artırımı, ürün çeşitlendirme ve iyileştirme yatırımları yaparak hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda payımızı artırmayı hedefliyoruz.

dunyanin-lezzeti-selva-gida-halka-arz-oluyor-4.jpg

“Dünya’nın ilk ve tek Diamond Ödüllü makarna markasıyız”

Selva’nın, Uluslararası Tat Enstitüsü (ITI) tarafından verilen ‘Üstün Lezzet Ödülü’ne 2019 yılında 7. kez layık görüldüğünü ve üst üste yedi kez Üstün Lezzet Ödülü’nün sahibi olduğu için, Türkiye’de ve Dünya’da Diamond Ödülü’nü almaya hak kazanan ilk ve tek makarna markası olduğunu belirten Kumru; “Selva Gıda sadece bir makarna veya un üreticisi değil, aynı zamanda sağlıklı yaşama hizmet eden fonksiyonel ürün gruplarıyla 15 kategoride 180’den fazla ürün çeşidine sahip bir markadır. Ticari kaygılar nedeniyle gün geçtikçe gıdaların doğallığını kaybettiği, sağlıklı olmanın ve sağlıklı kalabilmenin her geçen gün öneminin arttığı günümüzde, Selva Gıda olarak tüketicimize katkısız ve sağlıklı gıda ürünleri sunmayı kendimize düstur edindik.” dedi.

 

dunyanin-lezzeti-selva-gida-halka-arz-oluyor-5.jpg

SELVA GIDA HAKKINDA:

Selva Gıda, 1988 yılında ilk olarak un üretimi ile gıda sektörüne girmiştir. İlerleyen yıllarda irmik ve makarna üretimine de başlayarak günümüzde sağlıklı yaşama hizmet eden fonksiyonel ürün gruplarıyla birlikte 15 kategoride 180’in üzerinde ürün çeşitliliğine ulaşmıştır. 34.561 metrekare alan üzerinde 16.382 metrekare kapalı alana sahip tesislerinde üretim faaliyetlerini yürüten 5 kıtada 90'dan fazla ülkeye ihracat yapan Selva Gıda, Türkiye’de 22 üreticinin bulunduğu makarna ve çok sayıda üreticinin bulunduğu paket un sektörlerinde pazar payı bakımından ilk 10 içerisinde yer almaktadır. Selva, Uluslararası Tat Enstitüsü (ITI) tarafından verilen Üstün Lezzet Ödülü’nün üst üste 7 kez sahibi olduğu için Türkiye' de ve Dünya’da Diamond Ödülü’nü almaya hak kazanan ilk ve tek makarna markası olmuştur.

 

HALKA ARZ KÜNYESİ:

·  Şirket

Selva Gıda Sanayi A.Ş.

·  Aracı Kuruluş

Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

·  Borsa Kodu/Ticker

SELVA

·  Halka Arz Yöntemi

Sabit Fiyatla Talep Toplama

·  Dağıtım Yöntemi

Yurt içi Bireysel Yatırımcılara ve çalışanlara dağıtım “Eşit Dağıtım” esasına göre yapılacaktır. Yurtiçi ve Yurtdışı Kurumsal Yatırımcı gruplarına verilecek pay miktarına, yetkili kuruluş olan Ahlatcı Yatırım’ın da önerisi dikkate alınarak İhraççı tarafından karar verilecektir.

·  Halka Arz Öncesi Çıkarılmış Sermaye

65.000.000 TL

·  Halka Arz Sonrası Çıkarılmış Sermaye

78.000.000 TL

·  Halka Arz Miktarı ve Türü      

13.000.000 TL Sermaye Artırımı
13.000.000 TL Ortak Satışı

Toplam 26.000.000 TL

·  Halka Arz Büyüklüğü

79.560.000 TL

·  Halka Arz Sonrası Açıklık Oranı

%33,33

·  Halka Arz Fiyatı

3,06 TL

·  Halka Arz Tarihleri

17-18 Haziran 2021

·  Borsada İşlem Görme Tarihi (tahmini) / Pazarı

Ana Pazar

·  Tahsisatlar

7.800.000 TL Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar (%30)
7.280.000 TL Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar (%28)
10.400.000 TL Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar (%40)
520.000 TL Personel (%2)

·  Taahhütler

 

Şirket, paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacağı tarihten itibaren 1 (bir) yıl süre ile bedelli sermaye artırımı yapılmayacağını, dolaşımdaki pay miktarının iç kaynaklardan yapılacak sermaye artırımları haricinde artırılmayacağını ve bu süre boyunca ileride yeni bir satış veya halka arz yapılmasına yönelik bir karar alınmayacağını Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul nezdinde taahhüt etmiştir. Halka arz eden ortak İttifak Holding, payların Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacağı tarihten itibaren 1 (bir) yıl süre ile hiçbir şekilde Borsa’da satılmayacağını, bu payların borsada satılması sonucunu doğuracak hiçbir işlemde bulunulmayacağını, dolaşımdaki pay miktarının artırılması sonucunu doğuracak hiçbir işlem yapılmayacağını ve Borsa İstanbul dışında yapılabilecek olası satışlarda satışa konu payların da bu sınırlamalara tabi olacağının alıcılara bilgilendirileceğini taahhüt etmiştir. Şirketin diğer ortakları İrent Oto Kiralama Ticaret A.Ş. ve Belya Turizm İnşaat Enerji Bilişim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de 07.04.2021 tarihli benzer beyanları ile sahip oldukları paylar için aynı taahhütte bulunmuşlardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.