Senegal'de "Kalkınma ve İstikrara Terörizmin Etkileri" Konferansı

Senegal'de "Kalkınma ve İstikrara Terörizmin Etkileri" Konferansı
Senegal Adalet Bakanı Kaba:- "İslam dünyası terörizmle mücadele etmeli. Bunun yolu da eğitime ve dini ilimlere ağırlık verilmesinden geçiyor"- Dünya İslam Ligi Genel Sekreteri et-Turki:- "Teröre karşı koyabilmek için önce terörün nedenlerini belirlemeliyi

DAKAR (AA) - Senegal Adalet Bakanı Sidiki Kaba, terörün İslamiyet’in imajını olumsuz etkilediğini belirterek, "İslam dünyası terörizmle mücadele etmeli. Bunun yolu da eğitime ve dini ilimlere ağırlık verilmesinden geçiyor" dedi.

"Kalkınma ve İstikrara Terörizmin Etkileri" konferansı, Dünya İslam Ligi tarafından Senegal'in başkenti Dakar'da düzenlendi. İslam dünyasından temsilcilerin ve dini liderlerin katıldığı konferansta konuşan Kaba, konferans süresince terörizmin sebepleri, radikalleşme, terörle mücadele konularının konuşulacağını söyledi.

Kaba, terörün, İslamiyet'in imajına büyük zarar verdiğini dile getirerek, "İslam dünyası terörizmle mücadele etmeli. Bunun yolu da eğitime ve dini ilimlere ağırlık verilmesinden geçiyor" ifadesini kullandı.

Dünya İslam Ligi Genel Sekreteri Şeyh Abdullah et-Turki de terörün ekonomi, istikrar ve kalkınmaya zarar verdiğini, İslamiyeti ve Müslümanları olumsuz etkilediğini kaydederek, "Teröre karşı koyabilmek için önce terörün nedenlerini belirlemeliyiz. Bu nedenler arasında İslamiyet’in doğru anlaşılmaması var. Son günlerde yaşanan terör faaliyetlerini kınayarak terör ile rasyonel şekilde mücadele edilmesi gerekiyor. Medyanın terör karşısında tarafsız olması gerekiyor" diye konuştu.

Merkezi Mekke'de olan Dünya İslam Ligi, dünyanın farklı bölge ve ülkelerinin Müslüman bilim adamı ve aktivistlerini bünyesinde barındırıyor. İslam'ı yayma amacı olan Lig'in, 10'dan fazla ülkede şubesi bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.