Portakal Çiçeği nerelerde kullanılır?
Portakal Çiçeği endüstriyel olarak üretilen su, pastacılıkta ve şekerlemecilikte hamurlara ve kremalara koku vermek için kullanılır. Ev yapı içeceklerde ve reçel yapımında da kullanılan portakal çiçeğinden, damıtma sonrasında parfüm yapımında kullanılan uçucu bir yağ olan neroli elde ediliyor.
PORTAKAL ÇİÇEĞİ REÇELİ TARİFİ
MALZEMELER: 1 kg portakal çiçeği, 1 kg toz şeker, 5 su bardağı su, 1 kahve fincanı limon suyu
YAPILIŞI: Portakal çiçeklerin ortalarındaki sarı tohumları çıkarın. Yapraklarını kaynayan suya ilave edip bir taşım kaynatın. Ocaktan alın. Bol suyla yıkayın. Yaprakları süzgece alıp suyunu süzdürün. Yarım limon suyunu ilave edin. Birkaç saat güneşte bekleterek beyazlaşmasını sağlayın. Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp şurubu hazırlayın. Yaprakları bu şuruba ilave edin. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp yarım limonun suyunu ilave ederek bir taşım daha kaynatın. Ilıyınca servise hazır hale gelir. Afiyet olsun...

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.