Seydişehir’de Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Seydişehir’de Din Görevlileri Haftası Kutlandı
Seydişehir ilçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla program düzenlendi

Seydişehir ilçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Müftülük toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte emekli olan din görevlilerine plaket başarılı olanlara teşekkür belgesi verildi.  Programın açılışında Seydişehir Müftüsü Adem Bebek konuşma yaptı. İslam toplumundan namazın ve camilerin önemine değinen İlçe Müftüsü Adem Bebek, camilerde gönüllerin birleştiği kardeşlik duygularının ön plana çıktığını kaydetti.

KÜRSÜLERDEN NUTUK ATMA DÖNEMİ BİTTİ

Din görevlilerinin toplumda önem arz ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal,“Görev alanı olarak sorumluluğu zor olan bir görevdesiniz . İnsanların fıtratında inanma, ibadet etme düşüncesi olduğu için bunu istismar eden guruplarda var. Gerek dünya coğrafyasında gerek ülkemizde boş değil. Biz FETÖ’de en büyük örneğini yaşadık, benzerleri de devam ediyor. Toplumuzun hemen her kesiminin bu alanda güvendiği tek kurum var oda Diyanet Kurumu. Bundan dolayı ciddi sorumluklarımız var. Kürsülerden nutuk atma döneminin bittiğini kaydeden Başkan Tutal; artık bizlerin kürsülerden nutuklar atma dönemi geçti. Bizlerin artık insanlara dokunma döneminin geldiği, irşad metodunun değiştiğini biliyorum. Sosyal medya özellikle hayatımıza girdikten sonra bu yolları güncellememiz gerektiğine inanıyorum. Kal ile değil, hal ile insanlara dokunma zamanının geldiği ve bu noktada bizim rehberlik mesleğini yaparken iyi bir rehber, iyi bir örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sonuç itibari ile işimiz zor. Artık inşaat döneminde imar dönemine geçmemiz gerekiyor. Bizler çok fazla toplumla iç içe olmalıyız. Ne yapmamız gerekiyorsa onları yapalım. Biz her zaman sizlerin yanındayız. Biz biriz, beraberiz hepimizin sorumluluklarımız ve hizmet alanlarımız var. Bu düşüncelerle haftanızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.