Seydişehir'de zabıta ekipleri fiyat denetimi yaptı

Seydişehir'de zabıta ekipleri fiyat denetimi yaptı
Seydişehir belediyesi zabıta ekipleri ilçe genelinde zincir marketlerde fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi

Seydişehir Belediyesi Zabıta ekipleri, fahiş fiyat artışlarına yönelik ilçe genelinde zincir marketlerde fiyat denetimlerine devam ediyor.

Belediye zabıta ekipleri 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri gereğince, ilçede faaliyet gösteren iş yerlerinde ve marketlerde, ürünlerin fahiş fiyattan satılabilmesinin önüne geçebilmek ve vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi.

zabita-3.jpgMarket raflarındaki ürünleri inceleyen zabıta ekipleri, tüm reyonları gezerek, kasap ve şarküteri reyonlarında ürünlerin son kullanım tarihlerini tek tek inceledi. Denetimler esnasında marketleri hijyen ve genel temizlik yönünden de kontrol eden zabıta ekipleri uyarılarda bulundu.

zabita-2.jpg

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Zabıta ekiplerimizce İlçemizde faaliyet gösteren marketlerde özellikle gıda ürünlerine yönelik yapılan etiket ve fahiş fiyat uygulamasıyla alakalı denetimlerimiz devam ediyor. Ekiplerimiz denetimlerde fahiş fiyat yansıtan veya etiket ile kasa fiyatı arasında fark bulunan işletmelere gerekli uyarılarda bulunuyor. Halkın sağlığını tehdit edecek unsurların oluşmasını önlemek ve fahiş fiyat artışını kontrol altında tutmak amacıyla denetimlerimize ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

zabita-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.