Seydişehir’in yeşil dokusunu koruyup geliştiriyoruz

Seydişehir’in yeşil dokusunu koruyup geliştiriyoruz
Seydişehir Belediyesi ilçe genelinde park ve bahçelerde yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

Seydişehir Belediyesi ilçe genelinde park ve bahçelerde yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Bahar aylarının gelmesi ve mevsim şartlarının elverişli olması dolayısıyla Parklarda, mesire alanlarında, yeşil alanlarda, orta refüjlerde ve ortak kullanım alanlarında peyzaj çalışmalarına yoğunluk veren Seydişehir Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde 15 bin farklı renklerde gül çeşidini, 3 bin 500 adet süs ve çalı bitkisini ve bin adet Ihlamur ağacını toprakla buluşturdu.

seydisehirin-yesil-dokusunu-koruyup-gelistiriyoruz-5.jpg

Çalışmaları yerinde inceleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’in yeşil dokusunu korumak ve daha da geliştirmek amacıyla peyzaj çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti. Park ve bahçelerde, orta refüjlerde, halkın ortak kullanım alanlarında peyzaj çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü söyleyen Başkan Tutal, “havaların ısınması ve bahar aylarının gelmesiyle birlikte ilçemiz genelinde peyzaj çalışmalarımıza yoğunluk verdik. Bu kapsamda ilçemiz genelinde 15 bin adet gül fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Bunun yanında 3bin 500 adet farklı türde olan çalı bitkilerini de toprakla buluşturmaya devam ediyoruz. En önemlisi Seydişehir’imizin dört bir yanının ıhlamur kokması için geçmişten günümüze dikimine ağırlık verdiğimiz Ihlamur ağaçlarımızdan yine 1.000 adet Ihlamur ağacımızı toprakla buluşturuyoruz.

seydisehirin-yesil-dokusunu-koruyup-gelistiriyoruz-4.jpg

Bugüne kadar ilçemize 215 bin M² yeşil alan kazandırarak ilçemizde kişi başı aktif yeşil alan miktarını 5 m²ye yükselttik. Yeşil bir gelecek için, şehrimizin yeşil dokusunu korumak ve geliştirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.