Sıcak kemoterapi ömrü uzatıyor!

Sıcak kemoterapi ömrü uzatıyor!
Samsun Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Koray Topgül, karın içi organlardan kaynaklı kanserlerde ısıtılmış kemoterapi sıvısını özel bir cihazla yaklaşık bir saat boyunca karın içine verdiklerini belirtti.

Samsun  Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Koray Topgül, karın içi organlardan kaynaklı kanserlerde ısıtılmış kemoterapi sıvısını özel bir cihazla yaklaşık bir saat boyunca karın içine verdiklerini belirtti. Prof. Dr. Topgül sistemi şöyle anlattı, “Kanser karın içi zarını (periton) yaygın bir şekilde tutabiliyor. Hastaların karnında yaygın sıvı birikmesi, bağırsaklarında tıkanmalar olabiliyor. Genellikle de son dönem kanser olarak kabul edilir. Radikal organ çıkarımlarıyla beraber, ameliyatın bitiminde ısıtılmış kemoterapi sıvısını özel bir cihazla yaklaşık bir saat boyunca karın içine veriyoruz. Burada hem ısı hem de kemoterapik ilacın karın içinde yayılmış tümör hücrelerine direk zarar vermesini hedefliyoruz. Özellikle kadınlarda yumurtalık, kalın bağırsak kanseri ve mide kanserlerinde kullanılan bu tedavi hastaların sağ kalım sürelerini uzatıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.