Sıcaklık artıyor telefonlar patlıyor!

Sıcaklık artıyor telefonlar patlıyor!
 Editör
Konya’da telefon tamir ve onarım hizmeti veren Talha Sezici, sıcak havalarda kalitesiz telefon bataryalarının patlama riski hakkında önemli uyarılarda bulundu

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar, elektronik cihazlar için de risk oluşturmaya başladığını belirten Sezici,” Özellikle cep telefonlarının bataryaları, aşırı sıcaklıklara maruz kaldıklarında patlama riski taşıyor. Bu durum, hem maddi hasara hem de can ve mal güvenliğine tehdit oluşturabiliyor” dedi.

ce6ebd5a-0469-42af-b708-27fa1acfddad.jpg

“MÜMKÜNSE ORİJİNAL ŞARJ ALETİNİ VE KABLOSUNU KULLANIN”

Telefonların doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmaması gerektiğini söyleyen Sezici,” Telefonunuzu asla arabanızın içinde veya cam kenarında gibi güneş ışığı alan bir yerde bırakmayın. Telefonunuzu kullanırken de gölgede durmaya özen gösterin. Telefonunuzu aşırı şarj etmemeye çalışın. Telefonunuzu şarj ederken fişte unutup takılı bırakmayın. Şarj dolduğunda fişten çekin. Mümkünse orijinal şarj aletini ve kablosunu kullanın. Telefonunuzu aşırı sıcak ortamlarda kullanmaktan kaçının" şeklinde konuştu.

thumbs-b-c-7690aea441168c0db4d3ffe975b4c7d5.jpg

"TELEFONLAR BU ORTAMLARDA KULLANILMAMALI"

Telefonları sauna, hamam veya fırın gibi aşırı sıcak ortamlarda kullanılmaması gerektiğini söyleyen Sezici," Telefonunuzun kılıfını dikkatli seçin. Telefonunuz için ısıyı hapsetmeyen, hava alan bir kılıf tercih edin. Telefonunuzun ısındığını fark ederseniz kullanmayı derhal bırakın. Telefonunuz aşırı ısındığında kullanmayı bırakın ve soğumasını bekleyin. Patlayan bir telefon bataryası, yangına ve yanıklara neden olabilir. Bu nedenle, yukarıdaki önlemleri alarak riski en aza indirmeniz önemli. Ayrıca, telefonunuzun bataryasının şiştiğini veya değiştirilmesi gerektiğine dair bir işaret fark ederseniz, yetkili bir servise başvurmanız da önemlidir. Sıcak havalarda telefonunuzu kullanırken dikkatli olun ve patlama riskini göz ardı etmeyin” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.