Sigortalıların ne kadarı asgari ücretle çalışıyor?

Sigortalıların ne kadarı asgari ücretle çalışıyor?
Faruk Çelik, sigortalıların yüzde 41'inin asgari ücret ile çalıştığını ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Çelik, SGK kayıtlarına göre 2014 senesi Şubat ayı itibarıyla 4/A kapsamındaki sigortalıların yüzde 41'inin asgari ücret ile çalıştığını bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nca, Türkiye genelinde İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması seviyesinde senelik bazda kayıt dışı istihdam oranı hesaplandığını ifade eden Çelik, buna göre 2005 senesinde 48,17 olan kayıt dışı istihdam oranının 2013 senesinde 36,75 olarak gerçekleştiğini açıkladı .

Çelik, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine yardımcı olmak üzere etkin işgücü hizmetleri çerçevesinde mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri ve diğer kurs, program, proje ve özel uygulamalar düzenlendiğini belirtti .

Kurumca yapılan etkin işgücü programları çerçevesinde 2013 senesinde 220 bin 75 kişiye eğitim verildiğini ifade eden Çelik, şu şekilde devam etti:

"Eğitim alan kişilerin 100 bin 234'ü ilköğretim ve altı eğitim düzeyine sahiptir. 2014 senesi Nisan sonu itibarıyla 55 bin 840 kişiye eğitim verilmiştir. Eğitim alan kişilerin 29 bin 29'u ilköğretim ve altı eğitim düzeyine sahip olan kişilerden oluşmaktadır. İşsizlikle mücadele etmek amacıyla 61. Hükümet Programı'nda belirtildiği üzere 2012 ve 2013 senelerinde İŞKUR bünyesinde kademeli olarak 4000 iş ve meslek danışmanı istihdam edilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.