Silajlık mısır yerine sorgum sudan otu

Silajlık mısır yerine sorgum sudan otu
 Editör
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen TAKEP kapsamında yürütülen "Sorgum Sudan Otu Melezi Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Sudan Otu Melezi tohumu dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" (TAKEP) kapsamında, Konya Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sorgum Sudan Otu Melezi Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" dahilinde Ereğli İlçe Müdürlüğünde Sudan Otu Melezi tohumu dağıtıldı.

ssilajlsk.jpg

Yüzde 75 hibe katkılı tohumların dağıtımı İlçe Müdürü Ahmet Aydın Sarıca'nın da katılımı ile gerçekleştirildi. Proje ile su tüketimi fazla olan 1. ve 2. ürün silajlık mısır bitkisinin yerine su tüketimi daha düşük olan Sorgum Sudan Otu Melezi üretiminin arttırılması ve atıl arazilerin değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.