Singapur’da tütün ürünleri satışına düzenleme

Singapur’da tütün ürünleri satışına düzenleme
Satış noktalarında, tütün mamulleri müşterilerin görmeyeceği şekilde bulundurulacak - Perakendecilere bir yıllık geçiş süreci tanınıyor

BANDA AÇE (AA) - Singapur parlamentosu, dükkanlarda tütün ve tütün mamullerinin sergilenmesini yasaklayan yasayı onayladı.

Singapur yayın kuruluşu ChannelNewsAsia’nın haberine göre, Tütün ve Tütün Mamulleri Satış ve Reklam Kontrolü Yasası’nda bugün yapılan değişiklikle bu tür ürünlerin dükkanlarda sergilenmesine yasak getirildi.

Gelecek yıl uygulamaya girecek yasaya göre, satıcıların tütün ürünlerini müşterilerin görmeyeceği şekilde dükkanlarında bulundurmaları ve bu ürünlere ait herhangi bir reklam afişi asmamaları kararı alındı.

Parlamento üyeleri, internet üzerinden dahil, ülkede her türlü sigara reklamının yapılmasını da yasakladı.

Sağlık Bakanı Amy Khor, bu yasayla tütün ürünlerinin kullanımının normal olmadığını göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Yasa gereğince tütün mamülü satan dükkanlara bir yıllık geçiş süreci tanındı. ​

Dünyada, yüksek nikotin vergileri dahil, alınan sert önlemler nedeniyle sigara içme oranının en düşük olduğu ülkelerin başında gelen Singapur'un çoğu yerinde sigara içmek yasak.

Ülkede, çeşitli levha ve çizgilerle belirtilen alanlar dışında sigara içmenin 1000 Singapur Doları (yaklaşık 2 bin TL) cezası var.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.