Sınır ötesine insani yardım

Sınır ötesine insani yardım
Kilis'te Türkiye Diyanet Vakfı, Şanlıurfa'da Hayrat İnsani Yardım Derneği öncülüğünde temin edilen yardım malzemeleri, Suriye'ye gönderildi

KİLİS/ŞANLIURFA (AA) - Kilis ve Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarınca yürütülen kampanyalarla temin edilen insani yardım malzemesi yüklü tırlar, Suriye'ye uğurlandı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kilis Şubesince "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemeleri, çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Teleferli Türkmenler için hazırlandı.

Gıda, yatak, battaniye, soba, ayakkabı, çocuk bezi ve mamadan oluşan yardım malzemelerinin yüklendiği 3 tır, Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki işlemlerin ardından tampon bölgedeki Suriye plakalı araçlara nakledildi.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet Çoban, AA muhabirine, TDV'nin, son günlerde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Telafer'den gelen Türkmen aileler için sınırın Suriye tarafında 7 bin 200 kişilik Diyanet İğde Kampı'nı kurduğunu söyledi.

Kampta barınan sığınmacıların sıcak yemek, ekmek ve tespit edilen diğer ihtiyaçlarının düzenli olarak karşılandığını anlatan Çoban, bunun yanında Bursa'dan gönderilen 3 tır yardım malzemesini bölgede ulaştırdıklarını ancak çok miktarda soba, battaniye, yatak ve gıda maddesine daha ihtiyaç duyduklarını bildirdi.

Bağışlarla temin edilen malzemeleri bölgeye ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan Çoban, hayırsever vatandaşlardan desteklerini esirgememelerini istedi.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde de Hayrat İnsani Yardım Derneğince temin edilen bir tır yardım malzemesi, Haleplilere gönderildi.

"Halep İçin Harekete Geç" kampanyası kapsamında hayırseverlerin desteğiyle toplanan un ve battaniyeleri taşıyan tır, törenle Suriye'ye uğurlandı.

Dernek Temsilcisi İbrahim Yılmaz, törende yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaş nedeniyle binlerce insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Tarihi Halep şehrinin son saldırılarla adeta harabeye döndüğünü belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şu an büyük bir insanlık dramının yaşandığı Halep'ten göçen mazlumların acısını bir nebze olsun hafifletmek adına kampanya başlattık. Bu kapsamda dernek olarak Türkiye genelinde 640 tır yardım sevkiyatı yapma kararı aldık ve bu tırları peyderpey gönderiyoruz. Suriye'deki olaylar baş gösterdiğinden beri 912 tır gönderdik. Bugün de Türkiye genelindeki 913. tırımızı gönderiyoruz. Hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.