Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na yoğun ilgi

Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na yoğun ilgi
Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilecek, sınır kapılarında pasaport ve vizenin sorulmadığı maratona, yaklaşık bin 500 atletin katılması bekleniyor- Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Kaya:"21 kilometrelik maratonumuza Avrupa'nın birçok yerinden at

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Türkiye ile Yunanistan arasındaki güzergahta gerçekleştirilen, sınırlarda pasaport ve vizenin sorulmadığı, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na ilgi her geçen yıl artıyor.

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından, Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi'nin desteğiyle 29 Mayıs'ta bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek yarı maratona, aralarında Almanya, ABD ve İngiltere'nin de bulunduğu 10 ülkeden yaklaşık bin 500 atletin katılması bekleniyor. Maratonda 2014 yılında 187, 2015'te ise 611 atlet yer almıştı.

Dernek başkanı Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maratonun, ülkeler arası barış kardeşlik ve dostluk duyguları barındırdığını söyledi.

Maratonun, Edirne'nin tanıtımı açısından da önem taşıdığını aktaran Kaya, "Kentin tarihi ve tanınmışlığı açısından maratonumuzu kalıcı hale getirmek istiyoruz. Atletlerimiz maraton güzergahında yer alan sınır kapılarını pasaportsuz, vizesiz şekilde bacağına takılan çip sayesinde geçecek. Sporcular koşmak için hazırlandığında atletizm federasyonu tarafından bacaklarına yerleştirilecek çipler de hazır edilecek" diye konuştu.

Maratona bin 500 atletin katılımını beklediklerini kaydeden Kaya, "Maraton, Selimiye Camisi önünden başlayacak, Meriç Nehri yanından Pazarkule Sınır Kapısı'na, oradan da Yunanistan'daki Kastanies Sınır Kapısı'na geçilecek. Atletler Kastenies şehrindeki güzergahı tamamlayınca başlangıç noktasına gelecek. 21 kilometrelik maratonumuza Avrupa'nın birçok yerinden atletler katılacak" ifadelerini kullandı.


- "Sportif faaliyetler turizmi hareketlendiriyor"


Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun gelenekselleştiğini belirten Kaya, sportif faaliyetlerin turizmi hareketlendirdiğini söyledi.

Yurt dışından gelecek atletlerin, kentteki otel ve pansiyonlarda yer ayırttığını kaydeden Kaya, sporcu ve aileleriyle kentte yaklaşık 3 bin kişilik turist kafilesinin bulunacağını ifade etti.

Dernek olarak, kentin tanıtımı ve kalkınması için çaba harcadıklarını anlatan Kaya, "Gelecek yıllarda maratonumuzu bir festival havasıyla düzenlemek istiyoruz. Şu an çeşitli faaliyetler yapıyoruz ancak daha kapsamlı şekilde düzenleyebiliriz. Ayrıca maratonumuzda dereceye giren ilk üç atlete para ödülü de vereceğiz" şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.