SIRASI MIYDI ŞİMDİ?

SIRASI MIYDI ŞİMDİ?
Sezonun ilk yarısında kadro dışı kalmasının ardından tavırlarıyla teknik heyetin ayrılmasında önemli rol oynayan Ali Çamdalı, düşme korkusunun en sıcak şekilde hissedildiği haftalarda, bir mağlubiyet sonrası açıklamaları nedeniyle gönderildi. Taraftarlar

Akhisarspor mağlubiyetiyle düşme hattında kalan ve düşme korkusunu daha fazla hissetmeye başlayan Atiker Konyaspor’da yaşanan son gelişme ise herkesi şoke etti. Maç sonunda Ali Çamdalı’nın açıklamalarını teknik heyet ve yeni transferleri eleştiri şeklinde okuyan yönetim, oyuncunun sözleşmesinin tek taraflı feshedildiğini açıkladı. Kaptan ile yollar ayrılırken, karar yeşil-beyazlı taraftarları da ikiye böldü. Taraftarın bir bölümü Çamdalı’nın bu sezonki tavır ve hareketleri nedeniyle bu kararı hak ettiğini, bir bölümü de yönetimin kendi başarısızlığını bu şekilde kapattığını söylüyor.

HOCAYLA TAKIŞTI

Sezonun ilk yarısında Mustafa Reşit Akçay ile Alanyaspor maçında tartışan Ali Çamdalı, teknik heyete yönelik tavırları ve sözleri nedeniyle süresiz kadro dışı bırakılırken, taraftar Çamdalı’nın kadro dışı bırakılmasına tepki göstermişti. Akçay’ın kararını taraftar baskısı nedeniyle bir süre sonra yönetim geri aldırtırken, o dönemde bazı futbolcular da Çamdalı’na destek vermişti. Çamdalı’nın affedilmesiyle yardımcı antrenör Hüseyin Cimşir istifa etmiş ve Mustafa Reşit Akçay’ın da gidişinin yolu açılmıştı.

AÇIKLAMADA NE DEDİ

Hoca değişikliğinin ardından Mehmet Özdilek ile ilk 11’de daha fazla şans bulmaya başlayan Çamdalı, son eleştirilerinin ardından yönetimin kararıyla takımdan gönderildi. Çamdalı’nın Akhisarspor maçı sonrası “Deplasmanda sıkıntılı bir takımız. Alanya’yı yendik ama yine sıkıntılı bir maçtı. İyi transferler yapıldı ve ama bu iş sadece isimlerle olmuyor. Takım olmamız gerekiyor. Herkesin koşup mücadele etmesi lazım. İlk olarak ben ve diğer arkadaşlarım bunu yapmamız lazım… Eski Konyaspor ruhunu yakalamalıyız” açıklamasının oyunculara tepki olduğuna karar veren yönetim Çamdalı’nın sözleşmesini feshetti. Yanlış da burada başladı.

ZAMANLAMA HATASI

Ali Çamdalı hocasının tercihlerine tepki verirken, eleştirirken göndermeyen yönetim, tabir yerindeyse Akhisarspor mağlubiyetinin kurbanı olarak Ali Çamdalı’nı seçti. Daha önce tarafların önünde yönetimi eleştiren Ali Çamdalı’nı o gün göndermeyen yönetim, bundan sonraki olası mağlubiyetler için kurban Ali Çamdalı’nı seçti. Mustafa Reşit Akçay ile yaşadıkları nedeniyle gönderilmesi gereken Çamdalı, takımdaki tecrübeli isimlere en çok ihtiyaç duyulacağı anda gönderildi. Riskli bir dönemde gönderilen Çamdalı’nın sorumluluğu yönetimin üzerinde önemli bir baskı oluşturacak. Ligin bitimine 11 hafta kala zorlu bir süreçten geçen yeşil-beyazlılarda kaptanın takımdan gönderilmesi tüm sorumluluğu yönetimin üzerine yükledi. Yönetimin doğru bir karar verdiği konuşulsa da zamanlama olarak çok kötü bir dönem seçildiği görüşü ağırlık kazandı.

Haber: Ulaş İnbaşı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum