Şırnak'ta 6 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ta 6 terörist etkisiz hale getirildi
Güvenlik güçlerince Şırnak'ta dün 6 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi

ANKARA (AA) - Şırnak'ta terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda dün 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü önemli yurt içi olaylara ve günlük faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ta devam eden operasyonda 6 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, bir terörist teslim oldu. Kentteki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 281 olarak açıklandı.

Ayrıca, operasyonda 3 el yapımı patlayıcı imha edildi, birer el telsizi ve dürbün ele geçirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda, 23 el yapımı patlayıcı imha edildi, bir kalaşnikof piyade tüfeği ile 5 şarjöre el konuldu.

Artuklu ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan yol aramasında 4 tüp, Şırnak'ın Uludere ilçesinde de bir tüp ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı bulundu. Patlayıcılar, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

Uludere'de güvenlik güçlerince gerçekleştirilen arazi araması çalışmalarında tespit edilen bir sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 49 dinamit lokumu, 27 fünye, 3 metre saniyeli fitil ve 2 akü ele geçirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 terör örgütü mensubu, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Kilis'in Elbeyli ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan, 2 yabancı uyruklu terör örgütü DAEŞ üyesi yakalandı.

- Suriye sınırında 279 kişi yakalandı

Öten yandan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca, yasa dışı yollarla Suriye'den ülkeye girmeye çalışan 274, Türkiye'den de bu ülkeye geçme girişiminde bulunan 5 kişi yakalandı.

Bölgede yapılan aramada, 2 cep telefonu, birer bıçak, kamera ve dürbün, 13 bin 600 Suriye lirası, 270 ABD doları ile 4 koli süs balığı ele geçirildi.

Irak'tan 4, İran'dan bir kişi Türkiye, ülkeden de Yunanistan'a 14 kişi yasa dışı yollardan geçerken yakalandı.

Ege Denizi'nde yakalanan 48 ve Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 16 kişi hakkında işlem yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.