Şırnak'ta PKK'ya büyük darbe

Şırnak'ta PKK'ya büyük darbe
Şırnak'ta PKK'lı teröristlere yönelik TSK ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'tan bu yana devam eden operasyon kapsamında 5 mahalle teröristlerden arındırıldı, 3 bin 523 evde arama yapıldı, 164 barikat kaldırdı, 21 çukur kapatıldı, 954 el yapımı patlayıcı imh

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta PKK'lı teröristlere yönelik devam eden operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 386'ya ulaştı, kent merkezindeki 5 mahalle teröristlerden tamamen arındırıldı.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Müşterek operasyonda dün 12 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonun 66. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 386'ya yükseldi. Teröristlerle çok sayıda uzun namlulu silah, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

- Beş mahalle teröristlerden arındırıldı

Yüzde 86'sı tamamlanan operasyonda Yeşilyurt, Gündoğdu, Dicle, Cumhuriyet ve Yeni mahalleleri örgüt mensuplarından arındırılırken, güvenlik güçleri 3 bin 523 evde arama yaptı, teröristlerce oluşturulan 164 barikatı kaldırdı, 21 çukuru kapattı, 974 el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Bahçelievler, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde çembere alınan teröristler ile güvenlik güçleri arasında sık sık çatışma yaşanıyor.

- Evlerin içlerine mevziler oluşturdular

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristler söz konusu mahallerdeki birçok evi mevzi gibi kullanıyor, bu binaların içine el yapımı patlayıcılar tuzaklıyor, dış cephelere açtıkları deliklerden keskin nişancılar güvenlik güçlerine ateş açıyor.

Matkap ve hiltiyle yer altı savunma mevzileri oluşturan teröristler, emniyet güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmak için sık sık tüplerle güçlendirdikleri el yapımı patlayıcılar kullanıyor. Teröristler geceleri yer değiştirmeye çalışıyor ancak güvenlik güçlerinin ilerleyişini durduramıyorlar.

Geçici köy korucularının da destek verdiği operasyonda çemberi giderek daraltan güvenlik güçleri, zırhlı araçlardan teröristlere sık sık "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

- Üst düzey yöneticiler kaçmaya çalışıyor

Operasyon büyük titizlikle yürütülürken sıkışan teröristlerde dağılma başladı. Örgütün üst düzey yöneticileri de zaman zaman kaçma girişiminde bulunuyor. Şırnak'ta büyük bir hezimete uğrayan teröristlerin, kırsal alana çekilme girişimleri önleniyor. Kalabalık guruplar halinde şehirden ayrılmayı başaramayan teröristlerin 2-3 kişilik gruplar halinde kaçmaya çalışıyor. PKK'lı teröristlerin terk ettikleri evleri ateşe verdiğini belirten güvenlik kaynakları, operasyonların 24 saat kesintisiz süreceğini kaydediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.