Şırnak'ta şehit asker için tören

Şırnak'ta şehit asker için tören
İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Astsubay Mehmet Uygun'un cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Astsubay Mehmet Uygun için tören düzenlendi.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki törende, şehit Astsubay Uygun'un Türk bayrağına sarılı naaşı, ambulanstan alınıp tören mangasının omuzlarında katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Şehidin eşi Birgül, annesi Nahide ve babası Hayri Nadi Uygun, ayakta güçlükle durabildi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı törenin ardından Uygun'un naaşı helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı'na oradan da memleketi Ankara'ya gönderildi.

Şehit Astsubay Uygun (28), İdil ilçesinde dün terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanmış, kaldırıldığı İdil Devlet Hastanesindeki tüm müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.