Şırnak'taki terör operasyonu

Şırnak'taki terör operasyonu
İl merkezindeki operasyonda İHA'lardan gizlenmek için elindeki şemsiye ile kaçmaya çalışan bir teröristinetkisiz hale getiriliş anı kameraya yansıdı- Bomba yapımında kullandığı tespit edilen bir evde yaklaşık 100 kilogram amonyum nitrat ile hazırlanmış ço

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonda teröristin vurulma anı ile örgütün kent merkezindeki patlayıcı imalathanesinin imha edilmesi, kameraya yansıdı.

Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" başarıyla devam ediyor.

Çatışmalar Yeşilyurt, Dicle, Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahallelerinde devam ederken, operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 155'e yükseldi.

- Şemsiye ile kaçmaya çalışırken vuruldu

Yeşilyurt Mahallesi Ömer Kabak Meydanı'nda İHA'lardan kaçmak için elindeki şemsiye ile gizlenmeye çalışan bir terörist, etkisiz hale getirildi.

Kameralara yansıyan olayda, teröristin kanalizasyon şebekesinden başka bir bölgeye geçmek için geldiği sokakta etkisiz hale getirildiği belirtildi.

- İmha edildi

Öte yandan, PKK'lı teröristlerin İsmetpaşa Mahallesi'nde bomba yapımında kullandığı tespit edilen bir evde, yaklaşık 100 kilogram amonyum nitrat ile hazırlanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı bulundu. Bombalar, uzmanlarca kontrollü şekilde infilak ettirdi.

Görüntüde şiddetli patlama nedeniyle büyük bir toz bulutunun yükselişi ve evin yıkılış anı da yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.