Şırnak'taki terör operasyonu

Şırnak'taki terör operasyonu
Teröristlerin şehre sızma ya da kaçma girişimini engellemek amacıyla il çevresinde alınan önlemler görüntülendi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'taki operasyonda PKK'lı teröristlerin il merkezine sızmasını önlemek için il çevresinde alınan güvenlik önlemleri görüntülere yansıdı.

İl merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Yüzde 42'sinin tamamlandığı belirtilen operasyonda, Yeşilyurt, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor.

Şırnak merkezde süren operasyonlarda şu ana kadar 190 terörist etkisiz hale getirildi, 460 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Hakim tepelere konuşlanan güvenlik güçlerinin, teröristlerin şehre sızmasını ya da şehirden kaçma girişimini engellemek amacıyla il çevresinde aldığı yoğun önlem görüntülere yansıdı.


Şırnak'taki terör operasyonu

Şırnak'taki terör operasyonu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.