Şırnak'taki terör operasyonu

Şırnak'taki terör operasyonu
Şırnak ve Silopi'de 222 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlar sürüyor- Şırnak il merkezinde Yeşilyurt, İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık çatışma yaşanıyor

ŞIRNAK (AA) - Şırnak ve Silopi'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 222'ye yükseldi.

Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Yüzde 47'si tamamlanan operasyonda Yeşilyurt, İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde yoğunlaşırken, güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık çatışma yaşanıyor.

Güvenlik güçlerinin ilerlemesini yavaşlatmak isteyen teröristler tuzakladıkları el yapımı patlayıcıları infilak ettirirken, evlerin duvarlarında açtıkları mazgallardan ateş açıyor.

Tuzaklanan patlayıcıları imha ederek ilerleyen güvenlik güçleri, teröristlere sık sık "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

Son 24 saatte 5 teröristin etkisiz hale getirildiği kent merkezindeki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 212'ye ulaştı.

Güvenlik güçleri 603 el yapımı patlayıcıyı bertaraf ederken, teröristler tarafından oluşturulan 116 barikatı kaldırdı, 16 çukuru kapattı, bin 910 evde aramayı tamamladı.

- Silopi'deki operasyon

Silopi ilçesinde de PKK'lı teröristlerce zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırının ardından 5 Nisan'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası asker ve emniyet güçleri tarafından başlatılan ortak operasyon devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede bugüne kadar 10 terörist etkisiz hale getirilirken, 12 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.