Şırnak'taki terör operasyonu

Şırnak'taki terör operasyonu
İl merkezi ile Silopi ilçesinde 232 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlar sürüyor- Şırnak'ta yüzde 50'si tamamlanan operasyonda Bahçelievler, Yeni, İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık çatışma

ŞIRNAK (AA) - Şırnak ve Silopi'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 232'ye yükseldi.

Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Yüzde 50'si tamamlanan ve 219 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda Bahçelievler, Yeni, İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde yoğunlaşırken, güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor.

- El yapımı patlayıcılar tek tek imha ediliyor

Güvenlik güçleri, teröristler tarafından sokaklara, barikatlara ve evlere tuzaklanan el yapımı patlayıcıları tek tek imha ederek ilerleyişini sürdürüyor. Bomba imha uzmanları bugüne kadar il merkezinde teröristler tarafından tuzaklanan 655 el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirildi, 124 barikat kaldırıldı, 16 çukur kapatıldı.

- Silopi'de operasyon sürüyor

Silopi ilçesinde, PKK'lı teröristlerce zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırının ardından 5 Nisan'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası asker ve emniyet güçleri tarafından başlatılan ortak operasyon da devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede 13 terörist etkisiz hale getirilirken, 32 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.