Şırnak'taki terör operasyonu

Şırnak'taki terör operasyonu
Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 355'e yükseldi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 355'e ulaştı.

Şırnak merkezde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar Gazipaşa, Bahçelievler ve İsmetpaşa mahallelerinde devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, operasyonlarda son 24 saatte 15 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Böylece operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 355'e yükseldi.

- Kent merkezinden dumanlar yükseliyor

Güvenlik güçleri teröristler tarafından sokak aralarına, oluşturulan barikatlara, evlerin bahçelerine ve içlerine tuzaklanan el yapımı patlayıcıları tek tek imha ederek ilerleyişini sürdürüyor.

Patlama seslerinin geldiği mahallelerde bomba imha uzmanları operasyon timleriyle birlikte çalışmaya devam ederken, bugüne kadar il merkezinde teröristler tarafından tuzaklanan 943 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Yüzde 86'sı tamamlanan operasyonda, güvenlik güçleri bugüne kadar teröristler tarafından oluşturulan 164 barikatı kaldırdı, 21 çukuru kapattı. PKK'lılara ait çok sayıda yaşam malzemesi de ele geçirildi.

Teröristlere teslim ol çağrısında bulunan güvenlik güçleri, operasyonların tamamlandığı mahallerde ev aramalarını sürdürüyor.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilde güvenlik önlemleri üst düzeyde tutuluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.