Sivas'ta itfaiye erlerine öfke kontrol semineri

Sivas'ta itfaiye erlerine öfke kontrol semineri
SİVAS (AA) - Sivas’ta görev yapan itfaiye erlerine, stresle başa çıkma yolları ve öfke kontrolü konulu eğitim semineri verildi.Medicana Sivas Hastanesi'nden...

SİVAS (AA) - Sivas’ta görev yapan itfaiye erlerine, stresle başa çıkma yolları ve öfke kontrolü konulu eğitim semineri verildi.

Medicana Sivas Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen semineri hastane doktorlarından psikolog Begüm Çayır verdi.

Stresin tanımı ve özellikleri, etkileri, çeşitleri, belirtileri, yaratıcı faktörleri, stres yönetimi ve stresle başa çıkma yolları gibi birçok konunun anlatıldığı seminer, 3 gün sürdü.

Çayır, seminerde, stresin fiziksel belirtilerini anlatarak, "Zamanı kendi yaşantımıza göre yönetmek, stresi biraz olsun hafifletmenize yardım sağlayacaktır. Gülümsemeyi de hiçbir zaman ihmal etmeyin. Afet bölgesindeki bir insanın hayatındaki güvenlik ve rahatlık duygusu sarsılmıştır. Yaşamları ciddi anlamda değişmiştir. Siz onların öfkelerinin altındaki bu nedenleri ne kadar iyi anlarsanız duruma o kadar iyi hakim olabilirsiniz. Sakin olun ve derin bir nefes alarak 10’a kadar sayın. Dikkatinizi karşınızdakinin söylediklerine verin. Duygularına saygı gösterin, herhangi bir öneri verme konusunda çok dikkatli olun" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.