Sivas'taki cinayet davası

Sivas'taki cinayet davası
Kentte 13 yıl önce bir uzman çavuşun başının kesilerek öldürülmesiyle ilgili, cinayetin azmettiricisi olarak tutuklanan maktulün eşi ile katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

SİVAS (AA) - Sivas'ta 2002 yılında bıçaklandıktan sonra başı kesilip gövdesinden ayrılmış halde bulunan uzman çavuşun öldürülmesiyle ilgili azmettirici olarak tutuklanan maktulün eşi ile katil zanlısı akrabasının yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya azmettirici olduğu iddia edilen maktulün eşi Meryem Şule Erdemir Keleş (39) ile cinayeti işlediği öne sürülen akrabası Murat Arısoy (36) ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada mahkeme heyetinden söz alan Keleş, "Üzerime atılı suçu ve suçlamaları kabul etmiyorum. Ben 'öldür' diye bir talimat vermedim." dedi.

Sanık Arısoy da "Ben talimatla ifadesi alınan Hilal Merve Keleş'in beni tanımadığı yöndeki beyanlarını kabul etmiyorum." diye konuştu.

Murat Arısoy'un İstanbul Adli Tıp Kurumundan akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor isteyen mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 15 Haziran'a erteledi.

Sivas'ta, 1 Mayıs 2002'de Yenidoğan Mahallesi'nde Uzman Çavuş Adem Keleş'in başının kesilerek öldürülmesiyle ilgili 13 yıl boyunca delil toplayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 10 Aralık 2015'te, cinayetin azmettiricisi olarak maktulün eşi Meryem Şule Erdemir Keleş'i Kayseri'de, katil zanlısı akrabası Murat Arısoy'u da İstanbul'da yakalamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.