Sizi çikolatadan uzak tutar

Sizi çikolatadan uzak tutar
Kandaki kolesterol oranını düzenleyen keçiboynuzu, inatçı kilolarla savaşıyor.

Kandaki kolesterol oranını düzenleyen keçiboynuzu, inatçı kilolarla savaşıyor. 1 tanesinde yaklaşık 31 kalori barındıran bu besin mucize etkisi ile kolay zayıflamayı sağlıyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, "Keçiboynuzu tatlıdır, şeker ilavesi içermez, çikolataya göre yağ, kalori ve kafeinden düşüktür. Bu anlamda kilo kaybına yardımcı olur" şeklinde konuşuyor. Kurabiye ve keklerde keçiboynuzu parçaları kullanmayı öneren Kandıralı, keçiboynuzunun sağlığa yararlarına şöyle aktarıyor.

Çocuk felcini önler

Keçiboynuzunun içerisinde bulunan gallik asit çocuklarda çocuk felcini önlemede ve tedavide etkilidir. Sindirimi düzenler ve kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Keçiboynuzunun düzenli kullanımının akciğer kanserini önlemede yardımcıdır. E vitamini içeriği ile öksürük, grip, anemiye iyi gelir. Fosfor ve kalsiyum zenginliği sebebiyle kemik erimesine karşı savaşır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.